|
Kager
Chokoladekage
Brunsviger
Fastelavnsboller
Frugtkugler
Hvedekage
Kanelsnegle
Kokoskager
Lynghøjchokoladesmåkager
Sirupskage
Ingredienser
- 300 g mel
- 200 g sukker
- 50 g kakao
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vanillesukker
- 50 g margarine
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk
Fremgangsmåde
- Pisk alt det "våde" sammen.
- Bland alt det "tørre" godt sammen.
- Pisk alt det "tørre" i det "våde",
brug en håndmikser.
- Hæld det hele i en lille bradepande.
- Bages ca. 15 minutter ved 200°C.
Kommentarer
Kan dekoreres med farvet glasur, lav f.eks. en fodboldbane vha.
grønt og hvidt glasur. Lad vingummibamser være
forboldspillere.
Ingredienser
- Dej:
- ½ l mælk
- ½ pund margarine
- 50 g gær
- 700 g mel
- salt
- Snask:
- ½ pund margarine
- 1 pund mørk farin
- kanel
Fremgangsmåde
- Margarinen smeltes og mælken hældes i.
- Når det er afkøles opløses gæren der i.
- Saltet tilsættes og dejen æltes med melet.
- Dejen hæver til dobbelt størrelse.
- Ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde.
- Dejen fordeles i en stor bradepande og der prikkes fordybninger i
den med knoerne.
- Snasket fordeles på dejen.
- Bages ca. 20 minutter ved 200°C.
Kommentarer
I kan sige hvad I vil, men det er den eneste rigtige opskrift på
brunsviger!
Det er også den eneste rigtige måde at lave en kagemand
på.
BASTA!
Ingredienser
- Dej:
- 50 g gær
- 5 dl vand eller mæk
- 250 g margarine
- ca. 700 g hvedemel
- 1 tsk salt
- Fyld
- 50 g margarine
- 2 dl mælk
- korn fra ½ stang vanille eller ½ tsk vanillesukker
- 2 spsk sukker
- 100 g mørkt chokolade
- 1-2 spsk mel
Fremgangsmåde
- Smelt margarinen og bland det med mælken
- Udrør gæren i væsken
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage)
og ælt dejen godt
- Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time, imens laves cremen
- Smelt margarinen og bland det med mælken, sukkeret og vanillen
- Varm det op til kogepunktet under konstant omrøring og
drys melet i til cremen har en passende konsistens
- Hak chokoladen en smule og rør den i cremen
- Slå dejen ned og ælt den godt igennem
- Nu formes boller af dejen, lidt mindre end normalt
- De trykkes meget flade og på midten placeres en teskefuld creme
- Fold kanterne op over og luk den sammen
- Sæt bollen på pladen med lukningen nederst
- Efterhæver ca. ½ time
- Bages midt i ovnen ved 200°C i 15-17 minutter
- Afkøles og pyntes med glasur
Kommentarer
Selv syntes jeg også at glasur er det rigtige til
fastelavnsboller, men der skal ikke for meget på efter min smag.
Ingredienser
- 75g kokosmel
- 250 g rosiner
- 500 g tørrede dadler
- 250 g mandler
- Saft af en halv appelsin
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vanilje
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/4 tsk stødte nelliker
Fremgangsmåde
- Rosiner, dadler og mandler blendes til det er helt fint hakket.
- Appelsinsaften og krydderier tilsættes og der blendes igen til
massen er jævn. Man kan evt. udelade de krydderier man ikke bryder sig
om.
- Massen rulles til kugler og vendes i kokosmelet.
Kommentarer
Man kan også bruge tørrede figner eller abrikoser.
Ingredienser
- Dej:
- 50 gær
- 2½ dl mælk
- 1 dl sukker
- 8 dl hvedemel
- ¼ tsk salt
- 50 g finthakkede eller malede mandler
- ½ tsk kanel
- ½ tsk ingefær
- 2 tsk reven appelsinskal
- 1 nip reven muskat
- fedtstof til formen
- Glasur:
- 1½ dl flormelis
- 1 spsk frisk presset appelsinsaft
Fremgangsmåde
- Bland gæren med 37°C varm mælk og med 1 tsk sukker.
- Rør 6 dl mel i gærblandingen.
- Lad hæve 15 min. et lunt sted.
- Varm ovnen til 175°C.
- Rør de resterende ingredienser i dejen.
- Ælt dejen godt.
- Tag lidt over ¼ af dejen og form den til en lang rulle.
- Form derefter 16 boller af resten af dejen.
- Smør en form, ca 26 cm i diameter med fedtstof.
- Læg dejrullen langskanten og placer bollerne i midten ikke
for tæt.
- Dæk til og lad hæve i 30 min.
- Sæt kagen i ovnen i 30 min.
- Tag kage ud og lad den svale af på en rist.
- Bland glasuren og dekorer kagen når den er blevet kold.
Kommentarer
Jeg har endnu ikke selv prøvet opskriften, men min veninde
syntes den er fantastisk.
Ingredienser
- 150 gram smør eller margarine, flydende er fint
- 3 æg
- 2 kopper sukker
- 125 gram kokosmel
- 1 kop mel
Fremgangsmåde
- Det hele piskes sammen.
- Fyldes i små forme, de skal fyldes lige knap 3/4.
- Bages 15 minutter ved 200 grader.
Kommentarer
Så bliver det ikke meget nemmere. Rigtig god opskrift, hvis der
pludseligt kommer gæster.
Ingredienser
- Dej:
- Fyld:
- 2 små halvsure æbler
- 3 spsk kanelsukker
- Evt. papirforme
Fremgangsmåde
- Mens dejen hæver første gang skrælles
æblerne og rives derefter groft.
- Når dejen har hævet færdig rulles den ud i en
ca. 30 cm bred rektangel.
- De revne æbler fordeles over dejen, de yderste 3-4 cm skal
være fri.
- Kanelsukkeret drysses over æblerne.
- Dejen rulles sammen så det ender med det "rene" dej.
- Rullen skæres nu i 2 cm tykke skiver som enten ligges
direkte på en bageplade eller i en papirform.
- Kanelsneglene bages ca. 15 minutter ved 200°C i den
øverste del af ovnen.
Kommentarer
Sørg endelig for at sneglene ikke bliver for mørke,
æblesaften kommer til at smage forfærdentlig.
Nogle kan godt lide kanelsneglene med glasur på, men herhjemme
plejer de ikke at holde så længe, at man kan nå at
komme det på.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 200 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 2 spsk kakao
- 200 g margarine
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Bland alt det "tørre" godt sammen.
- Saml det med margarinen og ægget.
- Form det til 6 lange pølser og læg dem på en
bageplade
- Tryk dem lidt flade, sørg for at der er god plads mellem
dem.
- Bag dem ca. 10 minutter ved 175°C.
- Skær dem i skrå stykker.
Kommentarer
Man kan evt. drysse dem med hakkede nødder eller mandler eller
med perlesukker.
Hvis man bruger halvt flydende margarine og halvt fast margarine skal
de have lidt længere i ovnen, men dejen er meget nemmere
at samle.
Opskriften stammer fra min gamle efterskole, Lynghøj→.
Ingredienser
- 70 g margarine
- 200 g sukker
- 1 æg
- 70 g mørk sirup
- 2 tsk eddike
- 240 g hvedemel
- 1½ tsk natron
- stødt ingefær
- kanel
- nellike
- kardemomme
Fremgangsmåde
- Det hele røres god, brug håndmikseren.
- Dejen kommes i en lille bradepande
- Bages 10-15 minutter ved 190°C
- Spises evt. med smør
Kommentarer
Siruppen er meget nemmere at dosere hvis den lige er blevet dyppet i
varmt vand. Hvis den skal måles af i et decilitermål,
så mål melet af først, det gør det nemmere
at få siruppen af.
Selv vil jeg helst have kagen uden tilbehør, men mange vil gerne
have koldt smør på.
|
|