Møgdag!

Efter en weekend med masser af kraftige plukkeveer var det ikke rart at se blod mandag aften. Og da der også var blod mandag nat og tirsdag morgen ringede jeg til lægen. Han synes at jeg skulle ringe på fødegangen. Så det gjorde jeg da jeg havde afleveret Ellen.

Jeg har altså en barriere mod at ringe til fødegangen – havde det så været en jordemoderkonsultation, så var det noget andet. Men på fødegangen har de altså nok at se til uden hysteriske gravide!

Men jordemoderen jeg snakkede med bad mig om at komme ind og blive tjekket. Så det gjorde jeg selvfølgelig.

Jeg blev undersøgt indvendig og livmoderhalsen var 1-1,5 cm og jeg blev ganske forskrækket – indtil hun forklarede forskellen på indvendige og udvendige mål… Der blev kørt en CTG – en måling hvor man bl.a. følger barnets hjerterytme – og den viste alt normalt. Egentlig har Ny været lidt stille nogle dage, men så snart ultralydsdimsen fra CTG’en blev sat på SÅ blev der liv og glade dage. Der blev sparket og moslet til den store guldmedalje.

Der kom også en læge (og to lægestuderende) og tjekkede mig – hun lavde en indvendig skanning af livmoderhalsen, som viste 4,3 cm, altså 4 mm mindre end for 14 dage siden. Og det er helt fint. Lidt underligt at ligge der med spredte ben og en skanner oppe i sig, mens tre læger står og kigger på billeder. :)

Men konklusionen er at jeg åbenbart bare skal bløde denne gang. Plukkeveerne må ikke blive for voldsomme og jeg skal måske skære lidt ned i gåturene. Og jeg skulle bare ringe igen, hvis plukkeveerne ikke stoppede ved hvile eller hvis der kom mere end en enkelt dråbe blod. Også selvom det endte med at jeg måtte ringe flere gange på en dag – det er vigtigt at jeg reagerer.

Og så kunne jeg tryg i sindet tage hjem igen.

Jeg var lige omkring kantinen og forbi Føtex og klokken var efterhånden 14 da jeg kom hjem, så selvom jeg var møgtræt gik jeg ikke i seng. Og det var nok godt nok, for klokken 15 ringede de fra vuggestuen at Ellen var syg. ØV! Men igen en fantastisk vuggestue. De vidste at jeg skulle på fødegangen, så de havde aftalt bare at høre til hvordan det var gået og hvis alt var i orden ville de fortælle at Ellen var syg og bede mig hente hende. Ellers kunne de godt beholde hende de halvanden time mere.

Men jeg hentede hende og så foregik resten af dagen ellers med hende på skødet.

Da hun var kommet i seng smed vi andre os i sofaen med to afsnit Battlestar Galactica og gik bagefter i seng med Fakiren fra Bilbao!

Comments are closed.