Intet nyt

Der sker ikke meget lige for tiden. Jeg har lige sat et par adsense-annoncer på bloggen også, men når der nu ikke er nogen der læser den, så er der vel heller ikke nogen der klikker på annoncerne.

Jeg har siddet og set i rejsekataloger og på billeder på nettet. Jeg skal altså bare til alperne til sommer.

Her ved siden af er der et billede af Aletsch taget fra sydøst. Aletsch er Europas største gletcher og ligger ned mod Wallisdalen i kantonen Wallis. Området omkring Aletsch er Unesco Verdensnaturarv. I området ligger bl.a. alpetoppen Jungfrau. Det er et virkeligt fantastisk område, som det varmt kan anbefale at besøge, men sæt et par dage af.

Billedet herover er taget fra et område sydvest for Aletsch. Det hedder Belalp og ligger i 2100 meters højde. Det er en lille landsby, om sommeren mest beboet af køer og hyrder, om vinteren et velkendt skisportssted. Jeg har nu kun været der om sommeren, men det har jeg til gengæld været i 1980, 1984, 1988, 1999 og 2003.

For at komme til Belalp skal man med en tovbane og det er en oplevelse i sig selv. Den går fra landsbyen Blatten i 1300 meters højde og op til Belalp. Engang imellem føles det altså som om man rammer trætoppene på vejen op. Og når det så ryster, så er man sikker på at det er sidste chance.

Billedet her til højre er fra Belalp. Den store bygning i baggrunden er et hotel og fra deres terasse kan man se 13 alpetoppe på over 4000 meter. Man kan også se den fantastiske udsigt over Aletsch. På højre side af vejen, lige før hotellet ligger isboden. De er så søde, dem der har den, de bor selv i huset lige over menneskerne. Man kan købe rødvin i små flasker med 2 dl i, så det passer lige til at sidde på bænken ved siden af køernes vandtrug og drikke den. Der ligger også en lille kirke ude ved hotellet. Fra tovbanen og herud er der ca. en times gang. Der er nemlig ingen biler på Belalp, kun en traktor eller to. Og når de skal op og ned, bliver de spændt fast under gondolerne!

På et eller andet tidspunkt, så finder jeg CD’en med mine billeder fra sidste tur frem og så skal I bare se…

One Response to “Intet nyt”

  1. Dina Says:

    Hej Trine, nu har jeg forhåbentlig hjulpet din feriefond en lille smule. Jeg har klikket på flere af dine googl adds ( ANNONCERNE NEDERST PÅ SIDEN) Hvis alle der læser det her klikker på et par af linksene, så får Fonden lidt indtægt på det… Så husk at et lille klik kan gøre en stor forskel… :-)