Knödel

For dem der ikke ved hvad knödel er, så er opskriften her:

 • 750 g rå kartofler
 • 250 g kogte kartofler
 • Mel
 • Salt

De rå kartofler rives og blandes sammen med de kogte kartofler, mel og salt. Så formes det i kugler og koges.

Det smager VIRKELIG frygteligt. Det er helt på linje med spätzle, og det er også ulækkert. Det ligner mest af alt melorme der er mast lidt flade.

Begge dele vokser simpelthen i munden på en og føles som om man har munden fuld af ubagt dej. Og det er det mere eller mindre også. Forestil dig en bolle, sådan en almindelig hvedebolle, og i stedet for at bage den i ovnen, så koger du den. Det kan da kun bliver noget klamt melklister. Og det er der nogen der synes smager godt! Tak for mad siger jeg bare.

Og nu vi er ved det tyske og østrigske køkken (eller manglen på samme), så kan man jo ikke undgå at tænke på Eisbein mit Sauerkraut. Sauerkraut ved vi jo desværre alle hvad er. Eisbein er endnu værre. Det er simpelthen grisens forben man koger. Alt det hud og fedt og så er det kogt. Det er en stor blævrende masse, og der er kun en ting der er mere ulækkert. Og det er at se et par overvægtige tyskere sidde og spise det med fedtet løbende ned over hagen.

Okay, det her endte ret ulækkert. Så lad mig slutte med noget godt. De kan trods alt lave visse ting i Østrig. F.eks. en wienerschnitzel. Og så alligevel. Vi spise på en lille kro i bjergene øst for Bregenz i 2003. Jeg bestilte naturligvis en wienerschnitzel, jeg var jo i Østrig. Jeg fik et stykke friturestegt pap med pommes frites! Hvor skuffende. Nej, her ved siden af, kan man se hvordan en wienerschnitzel skal se ud. Og sådan en børge har jeg også fået i Wien. Der er mad nok til en hel familie. Ansjoser, kapers, peberrod og citron kommer ved siden af og så bliver der sat en hel pande brasede kartofler på bordet!

Sidst jeg var i Tyskland fik jeg faktisk nogle fremragende brasede kartofler. De var brasede i røget svinefedt og så med små stykker løg. Det smagte helt fantastisk. Så skulle man have lyst til at pifte de brasede kartofler lidt på, så snit et løg fint og steg det med. Og evt. en skive bacon. Det er altså godt.

Og nu endte det her med en større udredning om mad. Men jeg elsker også mad og kan næsten altid huske hvad jeg fik at spise ved specielle lejligheder, og da specielt på ferier. Og når jeg først kommer igang, så er jeg ikke til at stoppe igen. Men nu vil Kåre og Siri heldigvis ud og gå…

3 Responses to “Knödel”

 1. Anonymous Says:

  Knödel alene kunne få mig til Østrig igen!!

  Hilsen Jan

 2. Anonymous Says:

  Knödel alene kunne få mig til at flytte til tyskland.

 3. Møller Says:

  Hej!

  Er du helt sikker på, at knödel nødvendigvis er lavet og indeholder det, som du opgiver i opskriften?
  Jeg mener at de sagtens kan bestå af alt andet end netop kartofler??