I går skrev jeg at den nye Firefox 2.0 er kommet. I dag er der jo nok flere der har hentet den ned og har opdaget nogle nye features og som savner noget andet. Men fortvivl ikke, for Kim Ludvigsen, som jeg traf på dk.edb.internet.software.browser i går aftes, har lavet en lille side om FF2.0. Det kan anbefales at kigge på den.

http://kimludvigsen.dk/programmer-internet-firefox-nyheder.html

Og så er der sket noget helt hen i vejret. Og nej, det er IKKE 1. april. Fogedretten har i dag afgjort, at Tele2 skal lukke for adgangen til AllofMP3. Det er nemlig internetudbyderne der skal forhindre at kunderne gør noget ulovligt. I hvert fald i følge den dommer!

Argumentet skulle være, at den midlertidige opbevaring i udbyderens router skulle være et eksemplarfremstilling.

I dommen er der også givet bud på hvordan det kan gøres i praksis, et af forslagene er DNS-blokering. Jeg citerer:

Denne løsning har dog den svaghed, at den IT-kyndige bruger kan tvinge en anden DNS-server ind i sit system, end den udbyderen tilbyder, og på denne måde alligevel få adgang til de uønskede sider.

Ja, man må godt nok kalde det effektivt! Senere står der:

Der er forskellige fordele og ulemper ved de enkelte metoder, men de giver alle mulighed for effektivt at lukke for adgangen til en enkelt hjemmeside.

Anklageren har tilkendegivet at forbuddet vil kunne håndhæves ved at bruge en hvilken som helst af de fire forslag, og dermed også DNS-blokering. Jeg ved virkelig ikke hvad de tænker på.

Hvis den bliver stadfæstet ved landsretten eller evt. højesteret, så har man da mere eller mindre lukket for alt internettrafik i Danmark. Det bliver da i hvert fald svært at være internetudbyder!

Men taget i betragtning at kulturministeriet indtil nu har ment at man er i god tro, når man handler hos AllofMP3, så synes jeg det er meget, at det nu er ulovligt for Tele2 at route trafikken.

Du kan læse kendelsen på DRs hjemmeside.

Comments are closed.