Endnu et kedeligt indlæg om politik.

Fra 1. april risikerer ægtepar, hvor begge er på kontanthjælp, at miste halvdelen af deres indtægt, hvis ikke begge har arbejdet 150 timer det seneste år. Aktivering, kurser og jobsøgning er ikke godt nok. Man skal have haft 150 reelle arbejdstimer.

Venstres arbejdsmarkedsordfører siger:

Vi lever i et frit samfund. Der kan være forskellige grunde til, at man ikke vil arbejde.

Hvad så med dem der ikke kan finde et arbejde, bliver han spurgt:

Det tror jeg ikke på. Man kan, hvis man vil. Det der kræves her, vil alle kunne gå ud og finde. Vi kan se, at tilmed helt simple job inden for servicesektoren, er det meget svært at få besat.

Endnu engang ser vi regeringens holdning: Alle folk på kontanthjælp er dovne hunde, der ikke gider at arbejde. Hvornår indser de dog at det ikke er rigtigt?

Denne nye regel vil medføre at folk bliver smidt ud af deres boliger og at børn ikke kan komme i institution. Og mon ikke det gør, at de nemt kan finde et job? Det vil gøre at de syge ikke kan få deres medicin. At der ikke er råd til at betale alle regninger, men man må vælge.

11.625 kroner før skat er det en hel familie skal leve for om måneden. Med en skatteprocent på 40 svarer det til at de har 9.642 kroner om måneden. En husleje i vores boligforening er ca. 4.000 kroner. Så er vi nede på 5.642 til forsikringer, el, vand, varme, mad, tøj, institutioner, transport osv. Det er måske til en familie på fire personer. Det kan altså ikke lade sig gøre!

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige. Hvordan kan regeringen dog være så kynisk og umenneskelig?

Comments are closed.