Han bankede mig! Efter et meget langt slutspil, tog han en spellbook fra mig, byggede en troldmand og brugte spellbook’en. Og så vandt han. 13-12.

Vi skal lige vænne os til at det tager dobbelt så lang tid, når man spiller med Wizards and Dragons. Så igen blev det alt for sent inden vi kom i seng. Og så skulle vi jo lige høre om Nathan og Bartimæus i Prag.

I dag skulle jeg alligevel ind til byen, så jeg tog på rådhuset, for at få lavet et nyt kørekort. Det er simpelthen utroligt. Min mor beskrev det ganske rigtigt som “kommunalt”.

Først skal man stå i kø for at få et skema og et nummer. Så skal man udfylde skemaet og vente på at ens nummer bliver udtrukket. Men de har kun et nummersystem til mange sager, og hver sagsbehandler kan kun klare en type sager. Så de kommer og beder om den med det laveste nummer, som skal ordne noget med skat. Og så kan folk ellers sidde og sammenligne numre. Fantastisk.

Endelig bliver det min tur og jeg følger en mand hen til sit bord. Han skriver alle tingene fra skemaet over på et andet skema og sætter mit billede ind. Han vil på intet tidspunkt se id. Han oplyser at det tager cirka en måned, før jeg får mit kørekort! Så svært kan det da heller ikke være.

Så skal jeg betale de 260 kroner det koster. Så vi går op til skranken, hvor dankortterminalen står. Den er gået ned. Det er den nedenunder også. Og også dem ovre i Ryesgade. Herligt. Og de kan ikke skrive et girokort eller noget i den retning. Beskeden er, at vi må vente til det virker eller ringe efter nogen, der kan komme med penge. Argh!

Heldigvis ser jeg en af Kåres studiekammerater, som bor her i nærheden og låner nogle penge af ham. Men nu skal vi jo betale kontant, og det foregår i en anden afdeling.

Så nedenunder, hvor der kun er en computer, som skal virke til både kontant betaling og til ekspedition af pas. Smukt. Så forstår jeg altså godt, at der er lange køer for at få bestilt et nyt pas.

Der sad et par unge kvinder med et spædbarn, og skulle hente et pas. De havde haft ringet og spurgt hvor de skulle hente deres pas, når det var bestilt inden nytår. I Borgerservice, var svaret. Men nej, da de kom, viste det sig, at det lå på politigården. Og gæt om de havde lukket en halv time tidligere. De stod og skulle på ferie, men kunne ikke få deres pas, fordi de var blevet vejledt forkert i Borgerservice. Jeg håber for dem, at de fik fat i noget.

Men jeg fik da endelig betalt og kom afsted. Jeg tror de skulle skifte navn, for service var der godt nok ikke meget af.

Suk. Nu må jeg hellere få blodtrykket ned igen. Vi skal nemlig ind og se Eragon i aften.

Comments are closed.