Endnu engang er der snakke om, at alt for mange får førtidspension. Cepos frygter, at sagsbehandlerne i Århus er for blødhjertede og tilkender for mange førtidspensioner. Cheføkonomen synes det er ærgerligt, at der også er mange unge der får tilkendt førtidspension.
Ja, det er meget, meget ærgerligt, men det er da langt mere frygteligt, hvis de unge må gå for lud og koldt vand, uden indtægt og blive sendt i den ene nyttesløse arbejdsprøvning efter den anden. Og faktum er altså, at unge også kan være handicappede og syge.

Og så ser vi endnu engang, hvor lidt de folk der bestemmer, egentlig ved. Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Århus, Gert Bjerregaard (V) udtaler: “Få timers arbejde om dagen i et skånejob er bedre end en pension.” Meget imponerende, da man skal være tilkendt en førtidspension før man kan få et skånejob.

I dag kan man så læse i Nyhedsavisen, at mange gigtpatienter ender på førtidspension, fordi de ikke får mulighed for at blive behandlet med de nye biologiske midler. Sundhedsstyrelsen vurderer at der er 10.000 leddegigtpatienter, der ville kunne have gavn af de nye midler, men kun 2.000 patienter i alt er i behandling.

Det skyldes mangel på reumatologer. I dag er der 190 reumatologer i Danmark, om fem år vil det være halveret. Det betyder at der er laaaange ventetider på de reumatologiske afdelinger og at mange slet ikke får deres gigtdiagnose af en reumatolog.

I dag bliver der holdt en konference om biologisk behandling på Christiansborg, lad os håbe at det kan hjælpe nogen.

Comments are closed.