Klik på billederne, for at se dem store.

I tirsdags var vi jo i Oslo og vi havde en rigtig god tur. Faktisk havde jeg glæde af den både onsdag og torsdag, hvor jeg gyngede rundt.

På vejen op blev vi faktisk taget i tolden. Det troede jeg slet ikke man gjorde. Og hun var lidt interesseret i et pilleglas med Diclon. Og så kan man lære at man skal have en recept med sig!

Vi startede med Akershus fæstning, hvor vi bl.a. så et par vagter gå rundt i fuld uniform. Der var meget, meget glat, mange steder gik vi på ren is. Flere steder turde vi ikke gå, men der er en utrolig flot udsigt ud over havnen og fjorden oppe fra kirken.

Vi gik ned og tog T-banen op til Sognsvann og gik rundt om søen. Der blæste godt nok meget, så vi var helt røde og følelsesløse i kinderne efter turen. Men turen rundt om Sognsvann er en fantastisk ide. Her er handicaptoiletter for hver kilometer og stien er gruset og bred og der er ingen bakker. Stor ros til friluftsetaten for den ide!

Tog et tog ned til centrene ved Jernbanetorget og blev overrasket over at det koster fem kroner at komme på toilettet. Det er altså dyrt sådan en dag, hvis man som mig har en ret lille blære!

Gik ned ad Karl Johan og op til Deichmanske Bibliotek, hvor vi spiste frokost. Deres kantine ligger oppe på administrationsgangen og det virker ikke lige som om der er almindelig adgang. Men det havde jeg læst på deres hjemmeside, at der var, så vi fik da noget mad. Jeg fik en meget lækker selleri-porresuppe, som jeg har prøvet at efterligne. Desværre uden noget held. Jeg bruger sikkert ikke nok fløde.

Vi sad lidt i børneafdelingen med hver vores bog, bare for lige at hvile benene. I øjeblikket læser vi Ptolemæusporten, hvor hovedpersonen hedder Nathan. På originalsproget hedder han Nathaniel, læste vi i den engelske udgave. De havde også en større samling japanske børnebøger, men slet ingen danske. De antager vel, at kan man læse dansk, så kan man også læse norsk.

Så tog vi T-banen op til Frognerseteren. Desværre lå der dis over byen, så udsigten var ikke så god. I stedet for at gå op til trinbrættet, valgte vi at gå ned til Midtstuen. Det var en rigtig hyggelig og flot tur og den hed da også kærlighedsstien. Men jeg er glad for at jeg havde taget MASSER af smertestillende piller med, for der lå masser af sne, så man kunne ikke lige se om man gik på noget jævnt. Det gik også relativt kraftigt nedad. Frognerseteren Stasjon ligger 469 moh og Midtstuen Stasjon ligger 223 moh, så vi er alligevel gået 246 meter nedad.

Vi ville så en tur i botanisk have, men vi kom til at gå den forkerte vej og endte ved Tøyen Badet. Og da vi nåede botanisk have, lukkede de. ØV.

Det er det lidt sjovt, at se alle folk komme gående med ski i T-banen. Vi så en hel børnehave, hvor alle ungerne kom gående med ski og hjelme. På Frognerseteren var der endda en skibørnehave!

Så vi tog på Nasjonalmuseet og så udstillingen om Eero Saarinen. Det var den arkitekt, som lavede Jefferson National Expansion Memorial, bedre kendt som The Gateway Arch, og som sørgede for at det blev Jørn Utzon, som endte med at bygge operahuset i Sydney.

Efter at have ledt lææænge, fandt vi endelig en Rimi på Sentralstasjoen.Vi købte aftensmaden der og blev overrasket over at de ikke tog Visakort. Så vi måtte nøjes med en fårespegepølse til vores medbragte brød. :) Vi havde også lige præcist råd til en bøtte med brunkager til 1 krone og en Villa Champagnebrus (det er en sodavand). Og så havde 50 øre tilbage. Det var dem jeg fandt på gulvet på toilettet på biblioteket. :)

Vi kom kun ganske få minutter for sent til check-in, men da var vi godt nok også trætte! Det var slet ikke noget problem at falde i søvn den aften.

Jeg er nok lidt kedelig, men naturen er altså Oslos største turistattraktion. Og med de gode offentlige transportmuligheder, så kan man komme langt, også selvom man bare har 12 timer.

I Biersted blev vi taget imod af en glad Siri, der havde haft en rigtig god ferie sammen med Balder. De havde vist hygget sig sammen de to.

Kåre skulle på arbejde og mig og Siri tog direkte hjem og på hovedet i seng!

Comments are closed.