I en artikel i dag i JP kan man læse, at børn der har brug for psykiatrisk behandling skal vente i op til et år, bare på den første undersøgelse. I en anden artikel kan man læse om en psykisk syg 33-årig mand, der har stukket sig selv ned, for at påkalde sig opmærksomhed.

Det er simpelthen skræmmende, at man skal have gjort alvorlig skade på sig selv eller andre, før man kan få nogen former for hjælp i det offentlige psykiatriske system. At man skærer i sig selv, som alt for mange teenagere desværre gør, er ikke nok…

Det bør være nemmere at få hjælp i dagens Danmark. Det kan ikke passe at menneskers liv skal ødelægges og familier skal gå i opløsning, når der nu kan gøres noget.

Problemet er vel bare, at flertallet ikke vil betale det over skatterne. Hvorfor skulle man gøre noget for andre, når man selv kan få råd til en ekstra flaske rødvin? Men det kunne jo være at man selv endte i en situation en dag, hvor man fik brug for hjælp og den ikke er der. Så må man håbe at rødvinen var det værd.

Comments are closed.