Den er svær!

Dags Dato på TV2 har i dag fortalt om den forhøjede risiko for blodpropper, når man tager p-pillen Yasmin. Yasmin har en markedsandel på 11%, men står for 20% af de indberettede blodpropper og 27% af samtlige indberettede bivirkninger.

Jeg har taget Yasmin i vel efterhånden 6 år. Yasmin blev valgt, fordi det er den eneste p-pille, som ikke giver mig kraftige psykiske bivirkninger. Med andre ord: Jeg får virkelig seriøs PMS.

Men har man lyst til at tage risikoen med blodpropper? Når man er kraftigt overvægtig, som mig, så er risikoen i forvejen større for blodpropper. Så valget står mellem risikoen for blodpropper eller risikoen for en hurtig skilsmisse. Det er altså ikke nemt.

Hvornår er det lige de får de dersens p-piller til mænd klar?

2 Responses to “”

  1. Anonymous Says:

    Hej. Jeg er lige begyndt at bruge p-ring, den virker kun der hvor den sidder, måske var det et alternativ, hvis de tager Yasmin af hylderne.

  2. Trine Says:

    Jeg må desværre skuffe dig. Risikoen for blodpropper er vurderet til at være lige så stor ved brug af p-ring som ved p-piller.

    P-ringen har faktisk helt samme virkning og bivirkninger som pillerne. Forskellen er at man kun skal gøre noget en gang i måneden, i stedet for at tage en pille om dagen.

    Her er et link til indlægssedlen fra p-ringen:
    http://www.p-ring.dk/Images/82_3057.pdf

    Mvh Trine