Min gamle matematik- og fysiklærer fra gymnasiet sagde altid, at man ikke behøvede at reklamere med sin dumhed. Men det gør jeg altså nu alligevel.

Jeg har fået de første bøger til studiestarten næste mandag, og jeg satte mig og læste lidt i Beskrivende dansk økonomi. Og hvor kan man hurtigt føle sig dum. Jeg synes ellers jeg er rimelig intelligent og jeg kender da mere end et fremmedord, men det gik da helt galt. Jeg nævner i flæng: Gini-koefficient, sektorfordeling, skill-bias, transfereringer, GATT, intraindustriel handel, konjunkturcykler, aggregerede efterspørgselskomponenter, korrelationskofficient, samvariation, volatilitet.

Hvis der er nogen der lige kan forklare mig de par småting, så bliver jeg glad. Og det er altså bare fra de første 16 sider.

Jeg tror det bliver hårdt at starte igen!

2 Responses to “”

 1. E. Says:

  Gini-koefficienten: http://da.wikipedia.org/wiki/Gini-koefficient
  Sektorfordeling: http://www.google.dk/search?q=sektorfordeling&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_daDK211DK211&aq=t

  GATT: http://en.wikipedia.org/wiki/General_Agreement_on_Tariffs_and_Trade

  Google er din ven :-)

 2. Trine Says:

  Google er en rigtig god ven, men desværre har man jo ikke altid google med sig i baglommen. Og det er ikke altid man sidder ved sin computer og læser.

  Men så er det da godt, at der er forelæsninger. :)