Engang i løbet af folkeskoletiden, blev alle fra en årgang stillet op i en række, og blev så vaccineret på stribe. Men hvad var det for en vaccination? Vi kan begge huske det, men vi aner ikke hvad det var mod. Er der nogen der kan huske det?

4 Responses to “”

 1. Fr. Møller Says:

  Calmette-vaccination mod tuberkulose sandsynligvis. Vi fik den i 7. klasse, kan jeg huske.

 2. Trine Says:

  Ja, det snakkede vi også om. Men ingen af os har det lille ar. Og den er ikke blevet givet rutinemæssigt i Danmark siden 1974, og det var fire år før jeg blev født. Men Kåre siger, at begge hans søster har fået den, og de er ikke så meget ældre.

  Så måske kan jeg bare huske at alle de andre har stået i kø og sagt til os, at det var os næste år. For jeg synes også at vi var den første årgang på Biersted Skole, som ikke fik Calmettevaccinationen.

  Og min mor kan heller ikke huske det.

  Øv, det er irriterende, når man sådan kommer til at tænke på noget…

 3. Fr. Møller Says:

  Calmette-vaccinationen gav ingen ar – den foregik med en helt almindelig injektionsnål. Det, der gav ar, var den koppevaccine, små børn fik dengang.

  Efter Calmette-tingen skulle vi holde øje med, om vi fik udslæt på armen, kan jeg huske. Og det var i øvrigt præcis i skoleåret 1974/75, jeg gik i 7.

 4. Trine Says:

  Ja, du har helt ret. Det er koppevaccinen, der altid giver ar, men Calmettevaccinen kan også give ar.

  Mon ikke det er Calmettevaccinen jeg tænker på og så har jeg bare husket lidt forkert? Og jeg kan ikke engang skyde skylden på ammehjerne endnu. :)

  Bare for historiens skyld, så stoppede man med koppevaccinen i Danmark i 1976 og det sidste kendte anfald af kopper var i Somalia i 1977. I 1980 erklærede WHO kopper for udryddet. Sådan nogle vacciner er ikke helt dumme.