Så var vi til første jordemoderbesøg i går. Hun fortalte sådan set ikke noget nyt, men hun viste os hvor livmoderen når til nu – 3 fingerbredder under navlen. Så jeg kan godt forstå, at jeg synes jeg vokser lidt foran. Selvom mange jordemødre ikke vil det så tidligt i graviditeten (14+2)1, så hev hun alligevel doptoneren2 frem og lyttede efter hjerteslag. Og pludselig kunne vi høre en hurtig bankelyd. Det var vores barns hjerte der slog! (Jeg er gravid, jeg må godt sidde og tude lidt, når jeg skriver sådan noget.) Så den bette har det godt nok derinde. Men det er også godt nok, når den nu skal blive der næsten et halvt år mere.

Omend min lillesøster godt nok synes at marts er lige rundt om hjørnet. Men vi skal nå at sælge en hulens masse juletræer og jeg skal også lige nå et semesters undervisning og noget eksamens noget. Så jeg synes egentlig der er lang tid til.

1/ 14+2 betyder at det er 14 uger og 2 dage siden jeg havde sidste menstruations første dag. Et barn er fuldbåren hvis det bliver født mellem 37+0 og 42+0.

2/ En doptoner er simpelthen en lille scanner som udnytter dopplereffekten til at reflektere lyden af f.eks. et fosters hjerteslag. Dopplereffekten er den ændring, der sker i frekvensen af lydbølger, når kilden bevæger sig. Man kan let høre det, når en ambulance kører forbi – lyden ændrer sig meget alt efter om den kører mod en eller væk fra en.

Comments are closed.