Som de fleste nok ved, så er jeg gravid, nu i 18. uge. I dag var jeg så lige inde i BabySam for at hente et katalog, primært for at se på autostole. Jeg skyndte mig ud igen, for ikke at blive overfaldet af en overivrig sælger.

Det er simpelthen skræmmende, som folk bruge ens bekymringer og angst til at sælge komplet unødvendige ting. Jeg mener, alle er da bange for at der skal ske barnet noget, uanset om det er født eller ej, men derfra og til at bruge det som markedsføring. Men okay, når man læser dette citat fra et debatforum for gravide, så ved man jo at markedsføringen virker: “Hvad er 300 kr i et babybudget?!?! – Specielt når der tænkes i sikkerhed…”

BabySam sælger en graviditetssele til bilen. Tricket er, at selen bliver holdt under maven. Men nu i 18. uge sidder min sele altså i forvejen fint under maven på mig. Altså så presset ved et uheld vil ramme bækkenet og ikke barnet.

Så ville jeg gå ind på FALCKs hjemmeside, for at se om de lejede autostole ud. Her fandt jeg så en test om hvad man ville gøre, hvis der skete det ene eller det andet med barnet. Slutkommentaren var, da jeg havde alle spørgsmål rigtige:
“Det er ganske godt. Men ved du nok til at kunne redde dit barn i alle situationer?”

Nej, det gør jeg ikke. Men det gør selv den bedst uddannede børnelæge heller ikke!

Frygteligt, det er med babyting ligesom med bryllupsting. Ved et bryllup siger sælgeren, at man jo ikke skal tænke på prisen, på den vigtigste dag i ens liv. Ved ens barn spørger de, om man ikke vil det bedste og sikreste for ens barn.

Jeg håber jeg er stærk nok til at stå imod alle disse salgstricks og kun købe det der nu er nødvendigt. Og jeg er sikker på at barnet er glad for en tør numse, uanset om det er blevet skiftet på en Sofie Puslekommode til 3.599,- eller på en gammel reol.

One Response to “”

  1. Toke Eskildsen Says:

    Jeg erindrer en særlig mindeværdig tråd om autostole i et familieforum, hvor der kom en hel del indlæg der alle handlede om hvilke skrappe tests stolene havde bestået og hvor sikre de derfor blev anset for at være. Det der med om de var behagelige for barnet blev der sjovt nok ikke talt om.

    Det er såmænd ikke fordi alle andre værdier altid ignoreres, det der med sikkerhed har det bare med at gå i selvsving. Sådan lidt en Godwin’s Law for snak om børn.

    Mens vi er ved de der unger – I skulle vel ikke have brug for en lift med madras? Det ser ikke ud til at folk gider købe vores på Gul og Gratis, så vi donerer gerne.