Sidder og læser på politiken.dk og falder over en blog skrevet af Politikens spilredaktør, Thomas Vigild. Han skriver om Ubi-Soft, som er begyndt at lave computerspil henvendt til piger mellem 6 og 14 år. Det er spil, hvor pigerne skal være dyrlæger, kokke og modedesignere, altså lige det piger i den alder kan lide. Der er også et spil, hvor pigerne skal opfostre en baby, altså en babysimulator.

Men Thomas Vigild mener at spillene er kønsdiskriminerende. Okay, ja, det er nok mest piger der er interesserede i mode, hundehvalpe og babyer, men hvad er så alle voldsspillene og bilspillene? Det er altså ikke ret mange 10-årige piger, der synes det er sjovt at plaffe en masse mennesker ned. Men det er åbenbart mere acceptabelt at piger spiller skydespil end at drenge pusler om en pony eller designer modetøj.

Personligt hilser jeg de nye spil velkomne. Ved at spille den slags spil lærer også pigerne fra en ung alder at bruge en computer. De bliver fortrolige med den og mon ikke det også gør det lettere for dem at lære at bruge den til mere fornuftige ting? Og jeg vil da langt hellere se mine 6-årige børn lege kok på computeren, end jeg vil se dem skyde folk i stumper og stykker. Og det uanset om det er drenge eller piger.

Comments are closed.