Nytårsaften skal man jo prøve noget nyt. Så jeg prøvede at lave fyldte champignoner. Persille, rødløg, masser af hvidløg, creme fraiche, salvie, lidt reven ost og en lille smule hakket tomat blev blandet godt sammen og stoppet i hattene. De fik en lille halv time i ovnen og jeg synes faktisk de blev gode. Kåre smagte en enkelt og jeg spiste resten. :)

Sådan så min nytårsaftenstallerken ud. Bagte rodfrugter med timian, hvidløg og rosmarin, fyldte champignoner, salat med hjemmelavet dressing, oliven med hvidløg, kængurubøf og rødvinssovs. Og det var en god rødvinssovs!

Jeg hakkede et halvt rødløg fint sammen med stokkene fra champignonerne, svitsede dem i en anelse margarine, hældte ca. tre dl. rødvin over, kogte det op og lod det stå lige under kogepunktet en god times tid. Der var også en anelse timian og rosmarin ved. Så blev der tilsat en lille smule A38 rørt op med en lille smule maizena og smagt til med salt. Maizenaen gør at A38’en ikke skiller. Normalt ville jeg have brugt kaffefløde, men på grund af galdestenene nøjes jeg med det mindst fede jeg kan finde. Og det smagte altså fint.

Jeg ved godt, at nogen påstår, at man ikke kan bruge andet end rigtig smør og piskefløde, men jeg synes nu det går ganske fint. Jeg bryder mig ikke om smagen af smør til andet end nybagt brød og jeg vil hellere undvære, end at spise smørbagte småkager. Og en sovs bliver altså hurtigt for fed til min smag.

I aften har vi spist rester, bare med en hakkebøf i stedet for hoppebøf.

Jeg håber, at I også fik noget godt at spise i går aftes. :)

Comments are closed.