Søndag tog vi en hurtig beslutning og kørte mod Viborg for at finde en cache eller tre. Målet var “De Fem Hald’er“, altså en rundtur til de fem gårde/borge som har ligget i området. Det første Hald, Brattingsborg, er der ikke meget tilbage af, kun et par borgbanker. Det andet Hald, hvorfra Niels Bugge ledte adelsopstanden mod Valdemar Atterdag tilbage i 1350’erne, er også bare et par borgvolde i dag. Det tredje Hald blev opført i 1500-tallet af bisperne i Viborg, så de kunne forsvare sig mod borgerne i Viborg under reformationen. Det fjerde Hald fra 1703 er der to hvide havepavillioner tilbage af. Det femte Hald er bygget omkrin 1787 og blev overtaget af staten i 1948 og er i dag en selvejende institution, som bl.a. tilbyder forfatter, oversættere og illustratorer gratis arbejdsophold.

Vi nåede også en tur i Dollerup Bakker. Det går altså en del op og ned, men der er nogle flotte udsigte over Hald Sø. Der var rigtig mange mennesker, jeg tør slet ikke tænke på hvordan der ser ud en smuk sommerdag!

I følge eTrex’en nåede vi op på næsten 5 kilometer. Så det var igen en meget, meget træt Siri vi havde med os hjem. Og et par sultne mennesker. Næste gang skal vi altså have smurt en madpakke og have med os. Aftensmaden blev i hvert fald hurtigt ændret til ris med kylling og karrysovs, det var nemlig det hurtigste vi kunne lave.

Og med alt den friske luft og motion, så skulle man jo tro at jeg ville sove godt, men nej, jeg vågnede ca. hver time hele natten. Det er altså trælst.

Vidste du i øvrigt, at en færist er meget træls for hundepoter og at sådan en hedder cattle grid på engelsk? Mange danskere ved ikke engang hvad en færist er. Og at en sammenslutning af professionelle indenfor en profession hedder et lav og ikke et laug? Det har det gjort siden 1892!

Comments are closed.