Så kom der endnu en babypakke. Denne gang fra Økobarn. Alt i pakken er, som man måske kan gætte, økologisk. Der var hyldeblomstsaft, vådservietter, bleer, pæremos, body lotion og medlemsmagasinet for Økologisk Landsforening. Det er sikkert bare mig der er naiv og uvidende, men jeg troede faktisk at mange af de økologiske ting også var svanemærkede. Men det er body lotionen i hvert fald ikke. Så må man jo gøre op med sig selv hvad der er vigtigst: Miljøet eller at ingredienserne er økologiske.

2 Responses to “”

 1. Anonymous Says:

  Hej Trine,

  Du har ikke brug for at gøre op med dig selv om det er miljøet eller økologi du vil støtte. Når du køber ting der er økologiske, beskytter du også miljøet. Økologi betyder jo at man ikke bruger sprøjtemidler i dyrkningen af råvarerne eller kemi i produkterne. Faktisk er de økologiske produkter af en meget bedre kvalitet end de svanemærkede. De svanemærkede produkter kan sagtens bruge syntetiske og billige råvarer til produktionen, det betyder bare at de ting der er i, ikke er skadelige. Men, da vi optager imellem 60-80% af alt som vi smører på huden, vil jeg sige at det er at foretrække at vælge økologiske varer som jo er lavet af ægte ting såsom planteolier, blomster, etc.- frem for et svanemærket produkt som ikke er en speciel god kvalitet.

  Svanemærkningen koster en del tid og penge at få, derfor findes der en masse produkter på markedet som sagtens kunne få mærket, men ikke har det fordi det er er dyrt og tidskrævende.

 2. Trine Says:

  Hej

  Hvad er kvaliteten så af et produkt der både er økologisk og svanemærket? Det er noget af en påstand at komme med, at økologiske produkter er af en meget bedre kvalitet end svanemærkede!

  Og påstanden om at der ikke er kemi i økologiske produkter. Der er kemi i ALT, det er måske bare noget andet kemi der er i økologiske produkter.

  Nu sidder jeg her med en flaske body lotion fra Urtekram. Den er ikke helt økologisk, men næsten. Den skulle altså efter din påstand være af en meget bedre kvalitet end den svanemærkede fra Neutral der står ved siden af. Nu er kvalitet jo ret subjektivet, men min hud kan i hvert fald bedre lide den fra Neutral.

  Begge lotioner er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet, men kun den fra Neutral er svanemærket. I mit indlæg fra i går (http://kornum.blogspot.com/2008/02/s-blev-det-tid-til-endnu-en-babypakke.html)
  kan du se hvad der er dyrest, en deklarering i samarbjede med Astma-Allergi Forbundet eller et svanemærke. Min konklution er at Urtekrams body lotion ikke har opfyldt kravene for svanemærkningen. Og derfor bliver det ikke den jeg køber næste gang.

  I body lotionen fra Urtekram er den næstmest anvendte ingrediens økologisk abrikoskerneolie. Abrikoskerneolie er ikke testet for nedbrydelighed og miljøgiftighed, så at man køber økologisk er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det også er miljøvenligt.

  I øvrigt er der ikke nogen dansk godkendelse af økologisk creme og shampoo, så det er et spørgsmål om at stole på producenten.