Når man nu snart skal føde, er det sjovt som artikler om bleer pludselig får en vis interesse. Specielt når man som mig gerne vil prøve at være en smule miljøvenlig.

I dag havde Politiken en artikel om Moltex Öko-bleen. Man kunne jo godt foranlediges til at tro, at den ble er økologisk, når den nu hedder noget med Öko, men det er den ikke. En dansk forhandler forklarer at öko bare er tysk for miljøvenlig og ikke har noget med økologi at gøre. De reklamerer med at bleen har fået højeste karakter i det tyske forbrugerblad “öko-test”, de glemmer bare at fortælle, at det har de fleste andre bleer også.

Hvad jeg undrer mig over, når de nu siger at de er ih og åh så miljøvenlige, er at de ikke har svanemærket eller blomstermærket – svanen er primært til det danske og skandinaviske marked, blomsten er fælleseuropæisk.

Hvis andre end mig er interesseret i miljømærkede bleer, er her en liste over de bleer der har svanen:

  • Coops private label fra Novacare, de dyreste koster 1,90 stykket i Kvickly
  • Faktas private label Pusletid fra Abena, de dyreste koster 1,59 stykket
  • Bambo fra Abena, købes på www.abena.dk, de dyreste koster 2,85 stykket

I første omgang har jeg købt en pakke fra Coop, mest fordi det var dem jeg lige kom forbi, men Faktas skal da prøves. Hvis de nu virker fint, er der jo ingen grund til at betale mere. Man får jo brugt nogle stykker i løbet af sådan et barns bleperiode har jeg hørt. :)

7 Responses to “”

  1. JGNI Says:

    Man bruger masser!
    Specielt i starten.

    Vi har forresten to klapvogne. Nogen interesse?

  2. Lone Says:

    Bambo-bleerne er ganske udmærkede, dem bruger de i vuggestuen. De kan også købes i Alta.

    Vi bruger som oftest Libero – når de altså er på tilbud. Det er dem, der sidder bedst på Freya :)

  3. Trine Says:

    Politiken har lavet en stor test af bleer på det danske marked. http://politiken.dk/tjek/dagligliv/forbrugtest/testborn/article470785.ece

    Aldis Vibelle-ble vandt klart. Men jeg tror Lone har helt ret: Det er med at prøve sig frem og finde den ble der passer bedst til barnet. Og det er jo ikke nødvendigvis den samme til alle børn.

    Vi må se hvad der passer bedst til My.

  4. Anonymous Says:

    Hej! Vores datter begyndte i sommerferien 2007 at få alvorlige udslæt, altså ikke bare \”rød numse\”, men voldsomme udslæt og store knopper i hele ble-området. Efter mange forsøg med forskellig mad, samt at undlade at bruge voksen-shampoo i bruseren (så hun ikke sad i det), prøvede vi til sidst Moltex-bleen efter anbefaling. Efter kun to dage var udslættene væk. De var ellers forsøgt behandlet med alt hvad læge & apotek kunne anbefale. Jeg skriver, fordi jeg læste om bleen i Politiken, og ønsker at andre kan læse min erfaring. Vi brugte Pampers før, og bruger dem aldrig igen.

  5. Trine Says:

    Jeg tror nu nok at bleen var det første jeg ville prøve at skifte ud, hvis barnet fik voldsom eksem. Og specielt Pampers, som ganske vist skriver at de ikke indeholder lotion, men alligevel bruger en “vaselinebaseret salve” i bleerne, som skal forebygge rød numse. Personligt foretrækker jeg selv at bestemme hvad der skal i kontakt til mit barns hud.

    Der var Moltex-bleer i babypakken fra Økobarn, så vi prøver i hvert fald to af dem. Men da de ikke er svanemærkede og dobbelt så dyre som de svanemærkede, så starter vi i hvert fald med at prøve Coops, Faktas og Bambo fra Alta. Så må vi se hvad der passer os og My bedst.

  6. Anonymous Says:

    Vi er super glade for Moltex og betaler gerne det ekstra som det koster. Moltex koster også kun 2 kr. pr. stk. når de er på tilbud på skift i SuperBrugsen, Kvickly og SuperBest til kun 99 kr!
    De er da super innovative hos Moltex. Det er den første ble som bruger majsstivelse som barriere istedet for plastik. Det sparer miljøet for en masse co2, og det burde vi også tænke over, for vores børns fremtid. Alle de små ting vi kan gøre betyder noget.
    Jeg synes faktisk også at de er super behagelige og bløde.

  7. Anonymous Says:

    Jeg blev så irriteret over Politikens mangelfulde bletest at jeg sendte dem dette brev:

    Hej redaktionen på ‘Lørdagsliv’

    Det var en rigtig god idé at teste de forskellige typer bleer, da det er et emne, der fylder meget for småbørnsfamilier. Jeg må indrømme, at jeg blev noget skuffet, da jeg læste artiklen og blev bekendt med jeres kvalitetskriterier. Som overskriften også antyder, er vi endnu engang ude i nogle prisfokuserede og unuancerede resultater, der hører bedre hjemme i DR’s Rabatten end i en saglig avis som Politiken. Jeg ærgrer mig i den grad over, at I bruger så mange ressourcer på noget så relevant, som ender med et så kedeligt resultat som, at den ble, der er billigst for miljøet, behæftes med overskriften: ‘Dyrest’. Jeres kvalitetskriterer er i mine øjne uinteressante, da langt de fleste bleer både har en sugeevne, der rækker til de få timer der trods alt går mellem barnet (forhåbentligt) bliver skiftet, og lukke tæt kan de skam også. God sugeevne er ikke nødvendigvis en kvalitet, da nogle bleer suger så meget fugt ud af huden, så barnet får bleeksem, og den alt for tørre numse har endvidere den negative effekt, at barnet ikke mærker, det skal skiftes og derfor bliver langt senere renligt end f.eks. de børn, der bruger stofbleer. Og hvis det endelig skal komme an på prisen, så er det da omkostningsfuldt, at have et barn, der først bliver renligt som 3-4 årig fremfor 2-3 årig. Jeg er selv yderst tilfreds med Moltex, da det er en meget blød og hudvenlig ble, og jeg kender op til flere, der har måttet skifte til det mærke for at undgå bleeksem.
    At der i overskrifterne fokuseres på pris er lige vand på møllen for den bevidstløse forbruger. Bleer er jo indbegrebet af en ‘brug og smid væk vare’, hvor man i dén grad kan påvirke miljøet, så for mig er miljøvenlighed et langt større kvalitetsparameter. Så vidt jeg ved er nogle af bleerne svanemærket, men det nævnes slet ikke. Hvis der er noget, der er fokus på i denne tid, så er det da CO2, så testen ville være langt mere tidssvarende, hvis den fokuserede mere på miljø og ofrede mere end 3 linjer på stofbleer, som af gode grunde er ved at komme frem igen.

    I skal have ros for at afmystificere det tyske Øko-begreb, da det også provokerer mig, når Moltex bleerne kaldes for økologiske (forhåbentlig er det firmaets anledning til at få sig en dansk emballage), men det er nok overdrevent at bruge en hel side på det, som ellers kunne være brugt på stofbleer, for her er virkelig både penge og miljø at spare.

    Jeg håber ikke jeres artikel får for meget magt hos forbrugere, der står og vakler i det endeløse univers af tilbud til børnefamilier. Det er jo et sårbart emne, for man vil gerne gøre det bedste for sit barn (og sin pengepung), men der mener jeg, at man gør sit barn en langsigtet tjeneste ved at passe på miljøet og ikke udsætte barnet for unødvendige miljøfremmede stoffer med ukendte følgevirkninger. Jeg er overbevist om, at folk, der har indsigt og kan læse indenad, godt ved, hvilke bleer, der i virkeligheden er bedst, og dem, der tager testens resultater bogstaveligt, er forhåbentligt dem, der i forvejen er uden for rækkevidde.

    Venlig hilsen Mia