Hvorfor i himlens navn viser bibliotek.dk en masse bøger, som der alligevel ikke er et eneste bibliotek i hele landet der har? Det er bare møgirriterende. Man er simpelthen nødt til at tjekke hver eneste bog for om det overhovedet er muligt at få fat i den gennem et dansk bibliotek. Suk.

2 Responses to “”

 1. kirsten Says:

  Hej Trine
  Giv mig lige et par eksempler på hvad der driller dig. Der kan være bøger som fx er meget gamle og kun kan SES på et bibliotek – eller helt NYE bøger som man skal vente på – men masser af bøger der slet ikke kan lånes? – det forstår jeg ikke rigtig.

  Venlig hilsen
  Kirsten Larsen
  Dansk BiblioteksCenter
  ansvarlig for bibliotek.dk
  kl@dbc.dk

 2. Trine Says:

  Hej Kirsten

  Lige dette tilfælde drejer sig om Meg Cabots serie “Mediator”, bøgerne 3-6. De er udkommet i 2005 og 2006, så helt nye er de ikke.

  Det samme gælder Meg Cabots serie “The Princess Diaries”. Der er udkommet, i USA, 13 bøger i serien, den sidste godt nok i januar i år, den forrige i januar 2007. Nogle af bøgerne står i bibliotek.dk, andre gør ikke, men fælles for dem er at der ikke er nogle biblioteker der har dem. De tre bøger der er oversat til dansk står naturligvis fornuftigt nok.

  Så fælles for dem er at de er amerikanske og ikke danske. Men alle danske bøger vil man jo naturligvis også kunne låne, eller i hvert fald se, gennem Statsbiblioteket.

  Jeg kan selvfølgelig også bare lade være med at få et pludseligt flip med at skulle læse amerikanske teenagepigebøger. Men sådan får jeg det engang imellem. Sidste gang var det Tamora Pierce det gik ud over, forrige gang David Eddings. Der er nu ikke noget som en bog der er læst på en times tid og som bare går ind af øjnene og ud af ørerne. :)

  I øvrigt er “The Princess Diaries” helt absolut horribelt oversat. Det kunne Hanna Lützen have gjort bedre!