Kvindelig omskæring

For første gang er har dansk politiet anholdt og sigtet forældre for at få deres døtre omskåret. Jeg synes virkelig det er dejligt, at der bliver gjort noget ved dette problem, for sådan en omskæring mærker barnet for livet, hvis da ikke barnet dør af det.

Men selvom jeg synes de forældre skal straffes for hvad de har gjort mod deres børn, så er spørgsmålet om ikke børnene bliver straffet mere, af at man smider forældrene i fængsel. Straframmen er op til seks år. Og det er altså et ret stort indgreb i et barns liv, at sende dets forældre i fængsel i seks år – og jeg kunne godt forestille mig at nogle børn vil anse det for deres skyld, at forældrene er kommet i fængsel.

Og så er vi jo tilbage i spørgsmålet om hvorfor vi sætter folk i fængsel: Er det hævn? Er det for at forhindre det i at ske igen? Er det for at hjælpe fok til et nyt liv? Jeg ved det ikke.

Jeg kender ikke løsningen på problemet med kvindelig omskæring, men jeg tror at imamerne er første skridt. Får man dem til at fordømme omskæring, så er man nået et stykke med den religiøse del. Så kommer det kulturelle og det er nok endnu sværere. Men mit indtryk er at færre piger bliver omskåret i dag end tidligere og med alt det fokus der er på problemet, så kan det være at det bliver mindre og mindre. Det håber jeg i hvert fald!


Politiken, Forældre anholdt for omskæring af døtre, 12. juni 2008

One Response to “Kvindelig omskæring”

  1. Elisabeth Says:

    I agree!

    Have a nice day!