PC for øvede

Jeg sidder med det lokale AOF-katalog. De udbyder et kursus der hedder PC for øvede. De beskriver kurset således:

På dette kursus er det en forudsætning, at du har kendskab til din PC, f.eks. fordi du har deltaget i et kursus for begyndere.
Du ved hvordan du bruger musen, kan gemme dokumenter og finde dem igen. Du har flere gange oplevet at det er dig der bestemmer over computeren, og at den af og til gør, som du forventer at den vil gøre. […]

Så er der man overvejer hvad men egentlig selv er, hvis en øvet computerbruger af og til får computeren til at gøre som man forventer den vil gøre.

Nå, jeg tror bare jeg vil bruge computeren og lade være med at melde mig til et PC-hold for øvede.

Faktisk kommer jeg lige i tanke om en sjov oplevelse jeg havde, for nogle år tilbage. Jeg var ved at forklare en dame hvordan sådan noget computer-noget virkede. Og når jeg bad hende pege et sted hen med musen, tog hun den op i hånden og pegede på skærmen med den. Men hun prøvede og ville gerne lære. Og hun nåede da også at forstå hvordan en mus virkede.

Det er svært at huske hvordan man selv havde det første gang man satte sig foran en computer. Men det er nu engang lettere at lære noget man prøver for første gang som 5-årig end hvis man er 50.

Ellen synes i hvert fald også det er sjovt at slå i tastaturet og flytte på musen. Nok mest fordi hendes mor reagerer sjovt. Vi skal vel også snart have fundet en computer frem til hende. Er hun for lille til at have sin egen computer på værelset endnu?

2 Responses to “PC for øvede”

  1. Eli Says:

    Sjovt nok havde jeg lidt den samme tanke da jeg i dag bladrede gennem AOF Silkeborgs materiale. Det er egentlig nok slog mig mest var at der slet ikke var nogen ‘Sådan blogger du’ for både uøvede og øvede.

    Om Ellen skal have egen PC allerede nu – Hmmmm vill nok vente til hun er kommet på fast kost, det er nemmere at støvsuge tastaturet frem for at skulle vaske det ;-P

  2. Trine Says:

    Ja, det kan da ikke passe, at der ikke er et “Sådan blogger du”-kursus.

    Det var et godt argument, vi venter! Jeg sad med hende på skødet den anden dag mens jeg læste. Der er et par sider der er lidt svære at læse nu. Sådan noget gylp kommer som lyn fra en klar himmel.

    Jeg ser en forretningside: Babytastaturer. Tastaturer med en overflade uden huller i. Hmm, når jeg kigger ned på mit tastatur, så tror jeg også at andre end babyer kunne have gavn af sådan et…