Suk

“The US believes the people of China deserve the fundamental liberty that is the natural right of all human beings.”

Sådan siger Georges Bush i en tale i Bangkok. Og det samtidig med at USA ignorerer Den Internationale Domstols kendelse og henretter en mexicansk statsborger, som ikke har fået den bistand han har ret til. Og ikke engang har fået at vide, at han har ret til den i følge Wienerkonventionen, fordi den amerikanske højesteret har bestemt at international lov kun gælder hvis kongressen har bestemt at den gør. Og derfor har Den Internationale Domstol ingen magt i USA.

Præcist det samme gør sig gældende for en fyr fra Honduras. Han skal henrettes i nat – uden at have fået lov til at kontakte en repræsentant for Honduras og uden konsulær bistand.

Hvordan kan præsidenten for et land der gør sådan noget stå og snakke om at rettigheder og frihed?

Uanset om man er skyldig eller ej, så skal en anklaget have den hjælp og bistand de har ret til. Og uanset hvor skyldig man er, så er dødsstraf ikke den rette løsning. For slet ikke at tale om alle de uskyldige der sidder på dødsgangen i USA. Ikke dermed sagt at Kina ligefrem er et godt eksempel for menneskerettigheder, men USA bør måske lige overveje at feje for sin egen dør. Lad os håbe på en demokratisk præsident i USA til november. Man skulle i hvert fald tro at de har nået bunden med Bush!


Politiken, Bush kommer med usædvanlig kritik af Kina, 7. august 2008
Politiken, FN-chef beder USA standse henrettelse, 5. august 2008
Politiken, Texas klar til at henrette endnu en udlænding, 7. august 2008

Comments are closed.