Ironi

I en artikel i Politiken kan man læse hvordan man ved at installere Google Chrome giver Google ret til at gøre hvad der har lyst til med alt hvad du sender gennem browseren. Det vil sige alt hvad du skrive, uploader osv. på internettet – inkluderende billeder, mails gennem webmail, blogindlæg, bankoplysninger. Det lyder ikke ret rart, vel? Google har dog ændret betingelserne nu, så du selv beholder alle rettigheder.

Men rent faktisk gjorde Google ikke andet end hvad JP/Politikens Hus A/S selv gør.

Her er et uddrag fra betingelserne for bruge af deres site navlestreng.dk:

Med undtagelse af det håndbogsbaserede artikelmateriale, der ophavsretligt henhører under Politikens Forlag, tilhører alt materiale på websitet ophavsretligt Navlestreng.dk, herunder html og Java-script kode, egenproducerede artikler, grafik, billeder, indlæg i ekspertblogs samt alt brugergenereret indhold såsom indlæg sendt til et debatforum eller skrevet i Miniblogs.
[…]
Navlestreng.dk forbeholder sig retten til at bruge og gengive indhold af dine indlæg og din profilside i de øvrige medier under JP/Politikens Hus A/S, såvel trykte som onlinebaserede.

De samme vilkår gælder på tgt.dk (rejsesite), nationen! (brugerdel af eb.dk) og decorate (indretning og design).

F.eks. kunne man forestille sig en nybagt mor, der uploader et fødselsbillede til sin blog på navlestreng.dk. Men idet hun gør det, har hun samtidig givet JP/Politikens Hus A/S ret til at bruge det billede på forsiden af Ekstra Bladet.

Så jeg vil foreslå JP/Politikens Hus A/S at følge Googles eksempel og ændre deres betingelser. Eller i det mindste gøre brugeren lidt mere opmærksomme på hvad det egentlig er de accepterer.


Politiken, Google vil eje alt havd der er dit, 3. september 2008

Comments are closed.