Seriøst useriøs artikel!

Det er alligevel den mest useriøse artikel jeg har læst længe. Jeg tror simpelthen ikke “journalisten” har fattet et ord af noget som helst høn har læst eller fået at vide. F.eks. er det en kendt sag, at man kan få hovedpine af for stort brug af almindelige hovedpinepiller med paracetamol (Panodil, Panam, Pamol osv.), men det får “journalisten” altså til at man blive immun overfor hovedpinepiller generelt. Det er også en kendt sag, at man kan få mavesår og maveblødning af de milde gigtmidler, altså NSAID-præparater (Ibumetin, Brufen, Ibuprofen osv.) Det får “journalisten” til at alt smertestillende medicin har de bivirkninger. Jeg troede det var god presseskik at få kilderne til at læse artiklen inden den blev offentliggjort, men åbenbart ikke.

En professor udtaler at pakningerne bør blive mindre og medicinen bør være receptpligtig. Jeg er helt enig i receptpligtigheden, men når man som mig har brug for en del smertestillende, gør det altså en forskel om jeg skal på apoteket en gang om ugen eller en gang hver anden måned. Og om jeg skal betale 1,56 kroner for en Panodil (pakke med 20) eller om jeg kan nøjes med 0,35 kroner pr. pille (glas med 300). Eller med Ibumeting, hvor det er hhv. 3 kroner og 47 øre.


TV2, Vi doper os med hovedpinepiller, 9. december 2008

One Response to “Seriøst useriøs artikel!”

  1. Thomas Says:

    Hvorfor er alting saa dyrt i Danmark? Herovre koster paracetamol circa 1p (9 øre) stykket, hvis man køber en æske med 16 piller i supermarkedet. Ibuprofen er ca. dobbelt pris, altsaa ca. 2p (17 øre) pr. pille.