Vores jul – 24. december

Vores jul startede med en geocachingtur den 24. om eftermiddagen inden kirken. Toenhalv løve og en oldtidsvej blev det til. Så hjem og få noget andet tøj på og i kirke.

Den gamle grav.

Den gamle grav.

Kirken i Haderup var godt fyldt, men sådan er det jo juleaften. Ellen holdt til salmen efter prædikenen, så var hun simpelthen for træt og fyldte i øvrigt kirken med en duft der ikke just ledte tankerne hen på andesteg! Så hende og Kåre kørte hjem til Kamilla (Kåres søster) og Niels. Da gudstjenesten var ovre gik Kamilla, svigermor og jeg hjem sammen med Toke og Asbjørn.

Mens vi venter i Haderup Kirke.

Mens vi venter i Haderup Kirke.

Julemiddagen var lækker og der var lidt til alle: Gåsesteg, andesteg, kamsteg og hjemmelavet medister, så ingen led nød. Ellen kunne godt lide andesteg med brun sovs og rødkål.

Der blev gået om juletræ og sunget salmer. Ellen var med på en arm lidt af vejen, men tilbragte det meste af tiden siddende under juletræet, mens hun moslede en af Ann-Kathrines gaver. Ann-Kathrine har et lidt mere normalt søvnmønster, så hun sov.

Gaver!

Gaver!

Ellen var ret ligeglad med gaverne, men Toke og Asbjørn flåede papiret af den ene efter den anden – omend det mest spændende naturligvis var da de skulle give deres hjemmelavede gaver til forældre og bedsteforældre. Ellen fik en Stokke-stol, en bog om bondegårdens dyr (med lydeffekter) og en træklovn, sådan en af de gode, gamle fra Brio, hvor man samler træringe til en klovn på en pind.

Klassikere dør ikke.

Klassikere dør ikke.

Omkring midnat kørte vi til Bjergby, hvor Siri havde holdt juleaften i bryggerset. Det var bedre for hende, end to vilde drenge, der synes hun er farlig. Vi gik en aftentur i den dejlige frostklare julenat under den mest fantastiske stjernehimmel.

Comments are closed.