Scones

Jeg har lige bagt scones for første gang – og det var egentlig både nemt og lækkert.

Det var en opskrift jeg fandt i et gammelt ugeblad, og nu skriver jeg den her, så ved jeg hvor jeg skal finde den næste gang lækkersulten lige kommer forbi. :)

275 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver
25 gram sukker
55 gram fedt
1,5 dl. mælk

Hvedemel, bagepulver og sukker blandes godt, og så samles det med fedtstof og mælk. Dejen rulles ud i knap et par centimeters tykkelse og skæres ud i cirkler, trekanter, pentagoner eller hvad man nu har lyst til. Smøres med lidt mælk og drysses evt. med perlesukker. 12-15 minutter i ovnen ved 220 grader og så er der nybagte scones.

Egentlig står der smør i opskriften, men jeg kan ikke fordrage bagværk med smør. Smør skal PÅ og ikke I. Så jeg brugte margarine. Næste gang vil jeg dog nøjes med 15 gram sukker, de blev lige søde nok.

Og nu er Ellen ved at vågne, så må jeg hellere få sat noget aftensmad over.

3 Responses to “Scones”

  1. Thomas Says:

    Hvad spiste du dem med? Clotted cream er jo ikke nemt at opdrive i Danmark.

  2. Trine Says:

    Det var godt nok ikke onsdag, men vi holdt os til smør (og lidt jordbær-/rabarbermarmelade). Jeg må indrømme, at clotted cream ikke lyder specielt tillokkende, men det skal da prøves hvis man engang kommer vestpå.

  3. Thomas Says:

    Clotted cream smager faktisk helt vidt godt! Men hvis jeg ikke kunne opdrive det, ville jeg nok spise mine scones med flødeskum og jordbærsyltetøj.