Hvad vil man? – Hvad KAN man?

Jeg har lige læst en artikel i Politiken om en fotografs oplevelser i Rwanda under og efter folkemordet i 1994. Det er simpelthen så skræmmende læsning – jeg sad med en stor klump i halsen og læste den og blev mere og mere rystet.

Og så er det man tænker: Jeg læser markedsføringsøkonomi. Jeg lærer om hvordan man sælger mest muligt til flest mulige og mit største problem er om jeg nu skal have oksesteg eller koteletter til aftensmad. De her mennesker, og mennesker mange andre steder i verden, ser deres børn blive voldtaget, deres forældre blive dræbt eller bliver endda selv tvunget til at gøre det.

Hvad kan jeg gøre? Jeg vil gerne hjælpe, men jeg kan jo ikke bare taget til f.eks. Uganda eller Zimbabwe og sige til dem at de skal stoppe. Men hvad kan jeg så gøre?

Jeg giver penge til Røde Kors, jeg låner penge ud gennem MyC4, men jeg må da kunne gøre mere?

Hvordan kan jeg bruge min erfaring og min uddannelse til at gøre en forskel? Ikke en forskel i nogle rige menneskers lommer, men en forskel for de, alt for mange, mennesker i verden der lider – og dermed for os alle sammen.


Politiken, Krigsreporteren: Vi kan alle slå vores nabo ihjel, 7. marts 2009

Comments are closed.