Tulipaner på hollandsk maner

Vi har været ude at købe tulipaner til haven i dag. På ægte hollandsk maner. En hollænder der bor lidt nede syd for Vellev (det ligger syd for Ulstrup) har nemlig plantet en masse tulipaner og påskeliljer bag sit hus og så kan man komme og købe dem man har lyst til. Påskeliljerne kan man kun plukke, men tulipanerne graver man op og tager løg og det hele med sig hjem. Påskeliljerne koster fra 10 kroner for 10 og der er mange slags at vælge mellem. Tulipanerne koster fra 25 kroner for 10 og der er endnu flere at vælge mellem.

Dem købte vi af.

Dem købte vi af.

I øjeblikket er der påskeliljer der blomstrer, men ikke rigtig nogle tulipaner. Nogen af dem er afblomstrede, men de fleste står med store knopper nu. Så jeg tror også vi skal derud senere på foråret. Der er gjort noget ud af at det skal være hyggeligt, der står f.eks. et stort havebord med buketter, så man kan sidde og nyde solen og synet af blomsterne. Fasankokken skræppede op ude på rapsmarken ved siden af, så man kan sikkert også være heldig at se ham.

Dobbelte påskeliljer.

Dobbelte påskeliljer.

Ellen fik straks en ny ven. Familien har nemlig en sort labradortæve, som synes at Ellen var sød og Ellen er meget glad for hunde, så de hyggede sig sammen.

Ellen med sin nye ven.

Ellen med sin nye ven.

Men det kan godt anbefales at køre en tur denne vej, hvis man vil have tulipaner til haven – og der er nu visse fordele ved at kunne se hvordan de ser ud sådan i den virkelige verden. Adressen er Dejehøjvej 9, 8860 Ulstrup, men det ligger altså 5-6 kilometer syd for Ulstrup.

Ellen i tulipanerne.

Ellen i tulipanerne.

Og på vejen hjem kunne vi lige lede efter en cache vi ikke fandt sidste gang vi kom forbi. Sådan en rigtig irriterende en. Men det lykkedes!

Så små kan de altså være.

Så små kan de altså være.

One Response to “Tulipaner på hollandsk maner”

  1. Dina Says:

    Hmmm. Burde det ikke være via en auktion hvis det skulle være på ægte hollandsk maner? :-)

    De ser ellers fine ud. Godt at have fundet en personlig tulipandealer..