Køernes forårsdans

I dag var det dagen hvor de økologiske køer skulle på græs. Og det har Økologisk Landsforening lavet til noget af et event. Så vi drog nordpå til Ny Lundgård ved Hammershøj, for at hilse på køerne.

Der var godt nok mange andre der havde fået samme ide – der var fyldt med mennesker over det hele. Ellen blev godt nok noget paf af alle de indtryk.

Nysgerrig ko.

Nysgerrig ko.

Men køerne blev glade, da de blev lukket ud. Meget glade. Man kan så undre sig over at de vælger at holde køerne inde gennem en måned med så dejligt vejr, for at nogle nysgerrige mennesker kan få lov til at se køerne løbe ud. Det var da rarere for køerne at få lov til at være ude så meget som muligt.

Glade køer.

Glade køer.

Og så har jeg det ikke ret godt med at se helt små kalve være taget fra moderen. Så længe kalven har en narresut, så må den faktisk tages fra moderen allerede et døgn efter fødslen. Men jeg er ikke god nok til selv at handle efter alle de idealer jeg egentlig synes man burde have, og det er der mange andre der heller ikke er, så jeg synes at man i EU skulle sørge for at lovgive sig fra sprøjtegifte, medicinoverforbrug, lange transporter, tidlig fjernelse af unger og den slags. Så hermed en opfordring til at stemme til Europaparlamentsvalget 7. juni!

Comments are closed.