Årets første bålmad

Vi var ved at lægge lidt fliser i køkkenhaven, da Kåre synes vi skulle tænde et lille, sygt bål. Det kunne vi da godt, men man kan da ikke have et bål der ikke bliver udnyttet, så det blev brugt til madlavning.

"Bygge"rod.

Opskrift: To hele kyllingelår smides i en gryde sammen med en liter vand med en teskefuld salt og tre-fire blade løvstikke og gryden hænges/sættes over bålet. Det står og hygger sig en times tid, måske halvanden, altså sådan småsimrende. Og husk nu at bål ikke behøver at være bavneblus for at kunne bruges til madlavning. Så tilsættes en stor porre, vi gravede den sidste fra sidste år op til formålet, ordnes og skæres i ca. 5 cm lange stykker, otte cherrytomater, jeg brugte fire røde og fire gule, to deciliter ris og lidt peber. Det koger med en tyve minutters tid og så er der aftensmad. Ikke noget kulinarisk mesterværk, men det smagte godt.

Det smagte bedre end det ser ud.

Det smagte bedre end det ser ud.

Problemet med bålmad er lidt, at man typisk kun kan have en gryde over ilden af gangen og jeg har endda kun en gryde, så det sætter sine begrænsninger. Men man kan jo have en rist nedenunder, så man kan stege noget af maden samtidig. Fordelen er at det er nemt at passe maden, samtidig med at man prøver at lægge fliser. I dag var det yderligere besværliggjort af at Ellen har været bundhysterisk, ulykkelig, pyldret, opmærksomhedskrævende etc. Det skyldes nok en blanding af feber og så en hård dag i går med start i vuggestue, kort middagslur og bryllup bagefter. Men nu er hun smidt i seng, så må vi se om hun er frisk i morgen.

Nogen blev gift.

Nogen blev gift.

Comments are closed.