Mine erfaringer med lægevagten

Der er så meget skriven om lægevagten i øjeblikket og om alle de fejl de laver. Jeg synes udelukkende der bliver fokuseret på de negative ting, altså en meget unuanceret dækning, så jeg vil lige dele mine erfaringer fra de sidste år.

Juli 2007: Gravid i 5. uge og virkelig slemme smerter i brystet omkring midnat. Vagtlægen kommer efter ca. 25 minutter, hvor smerterne er ved at klinge af. Hans diagnose er galdestensanfald, men da smerterne er ved at være væk forklarer han bare hvad jeg skal holde øje med og giver mig ingen medicin.

Juli 2007: Gravid i 6. uge og stærke smerter i højre flanke mellem 6 og 7 om morgenen. Vagtlægen siger at det er en forstrukken muskel og at jeg skal tage to panodil og gå i seng. Klokken 8 er smerterne lige slemme så jeg ringer ned til vores egen læge, som siger at jeg skal komme med det samme. Jeg får et skud morfin for nyresten og tager hjem og sover lidt. Tre timer senere er den gal igen og jeg bliver indlagt på organkirurgisk afdeling.

November 2007: Et rigtigt slemt galdestensanfald som ikke kan klares med det medcin jeg har i huset, gør at vi ringer til vagtlægen og får besked på at tage til Viborg. I Viborg når jeg slet ikke på toilettet før vi bliver kaldt ind. Lægen giver mig straks en smertestillende indsprøjtning og eftersom jeg får det bedre snakker vi lidt om behandlingsmuligheder når nu jeg er gravid og han tager sig god tid til at snakke med os indtil jeg er smertefri og lettet kan køre igen.

April 2009: Ellen har været lidt småsløj, men bliver pludselig slap, meget varm og trækker vejret besværet. Vagtlægen siger at vi skal komme med hende med det samme, droppe køen og gå direkte ind til sygeplejersken og forberede os på indlæggelse, fordi hendes afføring også er helt cementagtig. Vi kommer ind til lægen så godt som med det samme, selvom det er påskedag og køen er MEGET lang. Han tager sig god tid til at undersøge Ellen grundigt og konkluderer til sidst at afføringens tilstand skyldes den diarre vi har haft lidt tid forinden og at hun “bare” har en rigtig slem mellemørebetændelse.

Maj 2009: Meget kraftig hoste, der gør at jeg ikke kan sove. Ringer til vagtlægen, kommer igennem med det samme og får ordineret noget medicin. Henter det i Randers og får noget søvn.

Juni 2009: Efter morgenbadet får jeg det pludseligt meget dårligt og falder sammen. Jeg havde 38 i feber, men det steg hurtigt til næsten 40, så jeg ringer til vagtlægen og får besked på at komme ind. Efter knap 20 minutters ventetid kommer jeg ind til lægen, som igen tager sig god tid til at undersøge mig og konkluderer at jeg har lungebetændelse og udskriver noget penicillin til mig.

Som man kan se er vores erfaringer heldigvis ikke så store, men primært positive. Jeg synes dog aflønningssystemet er helt forkert, men det ser ud til at der bliver ændret på det nu.

Som en lille opfølgning kan jeg fortælle at jeg fik fjernet en stor sten fra højre nyre i oktober hvor jeg var 20 uger henne med Ellen og galdeblæren blev fjernet i april, hvor Ellen var 19 dage gammel. Jeg havde så meget mælk i brysterne, at de måtte dække dem med klude, for at der ikke kom mælk ned i operationssårene. :)


Politiken, Vagtlæger fristes med dobbelt betaling, 17. juni 2009
Berlingske, I lægens hænder, tema

Comments are closed.