Fleksjob?

Som lovet i går vil jeg lige fortælle om samtalen hos kommunen i går.

Min sagsbehandler var simpelthen så hjælpsom som man kunne ønske. Hun havde sat sig ind i sagen og havde forberedt sig – ikke noget der var en selvfølge i Århus Kommune.

På studiet skal jeg i praktik til vinter og erfaringerne fra den praktik må jo gerne kunne bruges til at vurdere om jeg er fleksjobsberettiget. Hun foreslog at jeg løbende snakker med kommunens jobkonsulenter, så alle erfaringer bliver skrevet ned. Og får jeg problemer med at finde en praktikplads eller får jeg brug for hjælpemider eller lignende, så må jeg endelig bare ringe, så hjælper de.

Og hvad fleksjob angår, så er der tre krav der skal være opfyldt:
– Lidelsen skal være kronisk og stationær.
– Alle revalideringsmuligheder skal være udtømte.
– Man skal ikke kunne arbejde på fuld tid.

Kommunens sociallæge har sagt at han/hun vurderer at min lidelse er kronisk og stationær uden yderligere behandlingsmuligheder og at alle revalideringsmuligheder er udtømte. Så nu skal vi bare konkludere at jeg ikke kan arbejde fuld tid og hvor meget jeg egentlig kan arbejde.

Hvis jeg er heldig er praktikken nok til at finde ud af hvor meget og i hvilke funktioner jeg kan arbejde – hvis ikke så skal jeg i arbejdsprøvning efter jeg er blevet færdig med studiet.

Men da jeg var helt sikker på at jeg skulle kæmpe for det hele, så var det en meget positiv tilbagemelding fra kommunen. I det hele taget så har Favrskov Kommunes Jobcenter været meget hjælpsomme og positive.

Håbet er at jeg kan blive fleksjobsgodkendt direkte efter studiet, men skal jeg have en enkelt arbejdsprøvning, så sker der heller ikke noget ved det. Man kan jo også vælge at se det som at man får noget mere erfaring og et større netværk – og det er jo ikke dårligt.

3 Responses to “Fleksjob?”

 1. Bolette Says:

  Tillykke! Egentlig er det vel lidt mærkeligt at sige tillykke med at din kommune har opdaget, at du ikke kan holde til et almideligt fuldtidsarbejde, men det kan altså være meget svært at blive fleksjob-godkendt (rygterne siger, at det er blevet sværere og sværere de sidste år), så derfor tillykke.

 2. Trine Says:

  Tak. :)

  Ja, det er lidt underligt at blive glad over at høre at ens tilstand er kronisk og uden behandlingsmuligheder. Men når man nu har erkendt det selv, så bliver verden meget lettere når kommunen også erkender det. Så tillykke er helt sikkert på sin plads.

  Jeg har også hørt at det bliver sværere at blive fleksjobsgodkendt, men jeg synes jeg er nået det vigtigste stykke af vejen nu. Nu mangler jeg bare lige at færdiggøre uddannelsen. :)

 3. Lene P Says:

  Hej og tillykke, dejligt at alle kommuner ikke er lige ubehagelige overfor fleksjobbere, er selv fleksjobber men bor i Vejle kommune og de er bestemt ikke så venlige og hjælpsomme som i dit tilfælde.