Sporet ved Nørreådalen

I dag er det onsdag og det betyder geocachingdag – eller i hvert fald at vi skal ud af huset, men som oftest er det også ensbetydende med geocaching. :)

Lørdag var der jo event i Viborg, så der er kommet en masse nye caches mod vest og i dag gik turen op til Sporet ved Nørreådalen.

Ellen synes det er spændende med alle de dyr man ser.

Ellen synes det er spændende med alle de dyr man ser.

Et spor er en vandresti rundt på steder hvor offentligheden normalt ikke kommer, altså på private grunde, og sporene er lavet i samarbejde mellem lodsejerne og en del foreninger og råd der arbejder med natur og landbrug.

Det er en meget imponerende gåtursmulighed de fem lodsejere ved Nørreådalen har lavet. Ca. halvvejs er der sat bord og bænke op, så man kan nyde udsigten over en madpakke eller en kop kaffe. Et andet sted er der en egentlig hytte, hvor man kan sidde i tørvejr og sågar få varmen fra en gasovn. Hele vejen er der gode stier og hvor man går på græsmarker er der ligefrem slået, så det er nemt at gå der.

En lille pause må der til i ny og næ.

En lille pause må der til i ny og næ.

Og lodsejerne har da også været så flinke at lade nogle geocachere gemme nogle caches på turen rundt. Så vi fik en rigtig dejlig gåtur med seks caches i sækken.

Da vi nåede til hytten bredte der sig pludselig en ikke-så-behagelig-lugt. Shit (i ordets bogstaveligste forstand) – og bleerne lå i bilen! Nå ja, et enkelt papirlommetørklæde og en meget beskidt trøje blev taget i brug og så krydsede vi ellers fingre for at undgå uheld resten af vejen! Så må vi se om vi har lært noget af det…

Så er de to små ved at være trætte. :)

Så er de to små ved at være trætte. :)

2 Responses to “Sporet ved Nørreådalen”

 1. Stine Says:

  Lyder som en dejlig tur. Jeg er jo vokset op lige i nærheden og kender slet ikke stedet – men det kan geocaching jo få mig til :)
  Havde i klapvogn med hele vejen rundt?

 2. Trine Says:

  Ja, det er jo en af de store fordele ved geocaching: Man får set skønne steder man ikke havde fundet uden. :)

  Vi havde klapvognen med hele vejen uden de mindste problemer. Der er dog en lille bro over en bæk, hvor det kun var lige nøjagtigt at vi kunne køre, så det kommer jo an på hvor bred klapvognen er. Men det er kun 2-3 meter ud af hele turen, så mon ikke man kunne finde en løsning på det problem?

  I “bunden” af turen, ud mod udsigtspunktet kan man gå af en lille vej ned mod højre. Den var lidt pløret, men man kan bare gå lidt længere, så kommer man til en fin og skiltet vej ned til udsigtspunktet, hvor der ingen problemer er.

  (Husk bleer!)