Døden

Kåres morfar døde i går aftes. Det var ganske ventet og godt for ham at få fred.

Men det satte en masse tanker i gang hos mig. For hvad er der efter døden – er der overhovedet noget?

Det er ganske indlysende hvad der sker med selve kroppen, men er kroppen bare et hylster for noget andet? Noget andet som lever videre et eller andet sted? Og er det andet sted her på jorden eller er det i det vi i vores kultur/religion kalder himmelen eller helvede?

Hvis jeg spørger mig selv sådan rent logisk og intellektuelt, så vil jeg mene, at når man dør, så dør man og det der lever videre er de levendes minder om en.

Men hvis jeg spørger mig selv hvad jeg gerne vil tro, så vil jeg jo gerne tro at vi lever videre et eller andet sted. At man, når man dør, kommer til et sted hvor der ånder fred og hvor der intet ondt er. Og hvor man møder alle de mennesker (og dyr) der er gået forud for en og hvor man igen kan leve sammen med dem. Men det kan jo bare ikke gå op, for tag nu manden, hvis kone der døde. Hvis han gifter sig igen, så har han jo to koner han skal leve med i det hinsides og det vil nok ikke altid ende lykkeligt. Så med mindre der bliver dannet en himmel for hvert eneste individ, og alle de mennesker vedkommende møder blot er en “klon” af de mennesker man kendte, så kan de jo ikke gå op.

Jeg er nok for naturvidenskabeligt anlagt, men måske skal man bare tro og lade være med at prøve at forstå.

One Response to “Døden”

  1. Anonymous Says:

    Mon der er caches hinsides?
    Og hvis man kommer i Himlen er det så gode caches og i Helvede skodcaches?

    Jeg valgte at blive døbt i juni sidste år. Ved ikke hvad jeg tror på eller om jeg tror, men da Allan og alle ungerne er døbt – så vil jeg i hvert fald samme sted hen som dem. Hvis der altså ER et sted.