Alkolås

– Alkolåsen koster ca. 1000 kroner om måneden, det er overkommeligt for alle.

Sådan lød det fra justitsminister Brian Mikkelsen i dag på et pressemøde om regeringens nye trafikpakke.

Jeg ser det som endnu et tegn på at den siddende regering ikke har en døjt styr på hvordan tilstanden er i den del af befolkningen med de lavere indkomster. Der er altså mange familier i Danmark, der ikke kan undvære 1.000 kroner om måneden.

Misforstå mig ikke, jeg mener også at spritbilister skal straffes – HÅRDT. Og alkolåsen er en glimrende ide.

Men det er simpelthen arrogant ud over alle grænser at sige at 1.000 kroner om måneden er overkommeligt for alle. Det svarer lidt til Marie Antoniettes: Jamen, hvis de ikke har brød, hvorfor spiser de så ikke kager? Regeringen har ingen anelse om hvordan det er ikke at have råd til alting.

3 Responses to “Alkolås”

 1. Stine Says:

  Og en alkolås koster ca. 10.000,-, så sjovt at de ikke nævner at det ‘kun’ er 10 mdr. man skal undvære de 1000,-
  Ellers kunne man sige 500,- i 20 mdr…

 2. Elin Says:

  Selvfølgelig skal man ikke køre promillekørsel

  MEN

  jeg syns ik’ det er en god ide med alkolås i bilen. Så skal alle lovlydige borgere hver gang de starter deres bil, blæse i en alkolås.
  d.v.s hver gang man skal på arbejde og hjem hvergang man er stoppet for at handle. o.s.v.
  Var det ikke bedre at sætte gps i bilerne forbundet med spederen så bilen ikke kan køre over den tilladte hastighed. så kunne politiet jagte spritbilister i stedet for fartsyndere.
  mvh
  Elin

 3. Trine Says:

  Problemet med at gøre så bilen ikke fysisk kan overskride hastighedsgrænserne, er at man så risikerer farlige situationer hvor en bil ikke kan komme af vejen for f.eks. et udrykningskøretøj. Det sker trods alt af og til i byerne at man er nødt til at speede lidt op for at komme af vejen.

  I øvrigt er det kun folk der allerede ER dømt for spirituskørsel der skal tvinges til at køre med alkolås – jeg glemte bare at sætte en kildehenvisning. Den er her: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1230686.ece