Valgbesværligheder

Det er vel ingen hemmelighed at der er valg til både kommunalbestyrelsen og regionsrådet på tirsdag. Til gengæld er det åbenbart en hemmelighed hvad de potentielle politikere mener.

Jeg har efterhånden været omkring alle de opstillede for Socialdemokraterne og SF her i kommunen. Men ingen af dem siger andet end de sædvanlige floskler: Bedre skoler, bedre hjemmepleje, bedre institutioner. Ikke en lyd om hvor pengene skal komme fra eller om hvor der skal spares. For der skal spares, det kan man lige så godt se i øjnene – der mangler immervæk noget der ligner 64 millioner kroner!

Hvorfor er der ingen der har mod og mandshjerte nok til at stille sig op og sige hvor de penge skal findes henne og komme med noget andet end tomme ord?

Hvordan har kandidaterne også tænkt sig at man skal tage dem seriøst, når de ikke engang her to dage før valget har fået lavet deres valghjemmeside færdig? Mon de har tænkt sig at betragte byrådsarbejdet lige så sløset?

Og nej, jeg har ikke så meget som et sekund overvejet at stemme på FavrskovListen. Det er ikke andet end en flok kværulanter, der ikke er interesseret i andet end at skabe splid og ødelægge hvad der forhåbentligt bliver et konstruktivt samarbejde hen over midten i det nye byråd.

Jeg vil lige læse lidt mere om de forskellige kandidater i morgen, men jeg er bange for at det ender med en listestemme på liste F.

2 Responses to “Valgbesværligheder”

 1. Eli Says:

  De er slet ikke interesseret i at fortælle dig hvor pengene skal komme fra – du kunne jo finde på, at straffe dem ved ikke at stemme på dem!

  Der ud over kunne du jo bagefter komme og holde dem op på deres valgløfter! – direkte skræmmende

  Derfor er det langt mere ufarligt, at have en mening der ikke afviger fra det der står i aviserne, at vælgerne interessere sig for, altså: “bedre det ene og det andet”, men helst ikke noget om, at det kræver at du og jeg hiver pengene op ad lommerne.

  Og med mindre du har helt styr på valgforbundene skal du også passe på hvor du sætter dit kryds – i Favrskov er det vist ikke så farligt da det er DF & V samt SF & Enhedslisten der er i valgforbund

 2. Trine Says:

  Ja, de valgforbund kan være noget farlige. Det er vist noget med at DF og SF er i valgforbund nogle steder – det kan jeg altså slet ikke få til at hænge sammen.

  Men de fleste steder vil et F/Ø-forbund vist mest være til SFs fordel.

  De får nu travlt med at stille op til i morgen. Ellen er lige nu til gymnastik i den sal vi skal stemme i, så de har da ikke lang tid.