Madordning

Som man kan læse i medierne for tiden, så er der rigtig mange som er rigtig meget imod madordningen i vuggestuer og børnehaver. Faktisk synes jeg ikke rigtig jeg har hørt nogen der synes det er en god ide.

Jeg må indrømme at jeg glæder mig til at den begynder 1. april i Ellens vuggestue. Der er indgået aftale med skolens cafe og der bliver leveret frisk mad hver eneste dag og der er også aftalt, at hvis der en dag skal laves mad over bål i stedet for almindelig frokost, så er der intet problem.

I forvejen får de eftermiddagsmad fra skolens cafe. For 90 kroner om måneden får de frugt og noget mere mættende – det kan være rugbrødshapser med kyllingelår, risengrød eller pitabrød. Og der er altid nok til at der er ekstra til et barn der er lidt sulten senere eller næste formiddag. Og der er altid gulerødder man kan gnaske lidt af.

Så jeg er sikker på at frokostordningen vil blive en succes i Spiren her i Ulstrup, med sund og nærende kost – og jeg glæder mig til at slippe for at smøre madpakke hver aften.

Jeg kan godt forstå at man brokker sig de steder hvor der er udsigt til tre halve vacuumpakkede rugbrødsmadder der har ligget tre dage. Hvordan skal et barn også nogensinde blive mæt af det – Ellen spiser otte halve om dagen! Men som udgangspunkt synes jeg faktisk madordningen er en god ide – den skal bare implementeres fornuftigt og så skal pengene naturligvis følge med. Og det offentlige skal naturligvis betale for dem der har hel eller delvis friplads – det skal ikke være de andre børn der betaler for dem, ellers risikerer vi jo en yderligere skævvridning – som om det hele ikke er skævt nok i forvejen!

Comments are closed.