Twilight af Stephany Meyers

Jeg havde efterhånden hørt og læst så meget om Twilight-serien af Stephany Meyers, at jeg var nødt til at læse den. Jeg købte første bog, Twilight, og læste den på et par dage. Så gik der lidt tid før de næste to, New Moon og Eclipse, kom med posten og yderligere et godt stykke tid før jeg kom i gang med dem. Nu er de så blevet slugt på tre dage og det første jeg gjorde da jeg var færdig med Eclipse var at undersøge om der var nogle biblioteker i nærheden der havde den hjemme. Det var der ikke. Så ind i telefonen til Bog&Ide i Bruuns – der var den. En hurtig SMS til Kåre og så var den i Ulstrup en time efter!

Bøgerne er ren teenage-romantik-high school-vampyrer-varulve-pladder. Men de er altså ret gode og hun slutter altid et kapitel der hvor det er allermest spændende, så man simpelthen ikke KAN lægge den fra sig. Og det er jeg i forvejen ikke alt for god til.

Det der irriterer mig ved dem er at Stephany Meyers er ALT for amerikansk puritansk! Det kan simpelthen ikke blive til mere end et enkelt kys på kinden før man er gift.

Hvis man skrev historien om Bella (menneskelig pige), Edward (vampyrlig fyr) og Jacob (varulvelig fyr) om, så der var de ret gode under-bæltestedet-scener som f.eks. Jean M. Auel og Regine Deforges har, så ville det da være helt fantastisk.

Men hvis man vil have noget letlæst pladderromantik tilsat overnaturlig spænding, så er det ganske gode bøger – og som sagt så behøver man ikke bekymre sig om børnene, der er hverken bandeord, sex, alkohol eller stoffer i bøgerne – kun et par vampyrer der bliver flået i småstykker. Så amerikansk!

Comments are closed.