Genopretningspakken

I disse dage forhandler regeringen med DF om genopretningspakken, der skal gøre at vi hurtigst muligt kan komme til at leve op til EUs konvergenskrav.

R, S og SF forlod forhandlingerne efter 38 minutter, fordi de simpelthen ikke kunne stå inde for at fastfryse alle overførselsindkomster – altså at udhule pension, kontanthjælp, SU, starthjælp, dagpenge osv., fordi de ikke længere må stige årligt, selvom priserne i samfundet stiger. Det vil betyde at folk på overførselsindkomster vil få færre og færre penge og det vil R, S og SF ikke være med til. Dansk Folkeparti, som ellers siger at de er på de svages side, vil gerne. Sikkert fordi det også rammer mange indvandrere.

Dansk Folkeparti vil nu gøre børnechecken/børnefamilieydelsen indkomstafhængig. Det synes jeg er en rigtig god ide og det har jeg synes længe. Der er altså ingen grund til at en familie med en årsindkomst på den anden side af millionen skal have udbetalt 10.000 kroner skattefrit hver tredje måned. De vil også gøre, at man maksimalt kan få børnecheck for 2 børn. Endnu et forsøg på at ramme indvandrerfamilier, der traditionelt får flere børn end “danske” familier. Man da der er en nettotilvandring til Danmark og “danske” mødre gennemsnitlig får 1,8 børn vil det formentlig bare betyde at der bliver flere indvandrere i forhold til “danskere”. Og taget i betragtning at antallet af børn pr. kvinde bliver større jo dårligere uddannet kvinden er, så er det da også bare at ramme DFs egne kernevælgere.

Men nu vil DF også spare penge på tolkebistand: Der skal være 100% brugerbetaling på tolkebistand på f.eks. skoler, hospitaler, kommuner og ved domstole. Jeg ser et alvorligt problem indenfor retsikkerhed: “Du er anklaget for mordet på NN, tilstår du?” “Jaa, jaa.” Og borgeren har ikke fattet noget som helst, men har ikke råd til en tolk. Eller: “Du har sukkersyge og det er meget vigtigt at du husker at tage disse piller hver eneste dag.” Jeg forstår simpelthen ikke at de mennesker kan se sig selv i spejlet hver dag – de burde simpelthen opfinde en tidsmaskine og flytte tilbage til slavetidens sydstater og lege overmennesker der!

Der er da også et par fornuftige forslag ud over at indkomstafhængiggøre børnechecken: Ministrene skal gå 5% ned i løn og den planlagte forhøjelse af topskattegrænsen udskydes.


Thorning og Søvndal siger nej til spareplan, Politiken, 20. maj 2010
DF står fast: Børnechecken skal beskæres, Politiken, 23. maj 2010
DF vil spare penge på tolke, Politiken, 24. maj 2010

Comments are closed.