P1 Debat – handicappede og psykisk syge er dumme!

Ja, jeg er blevet gammel, kedelig og sat. I går da jeg kørte op for at hente Ellen, der havde været på ferie hos mormor, morfar og moster Ane hørte jeg P1 Debat om problemerne i plejesektoren. Debattørene var Martin Geertsen, tidligere kultur- og fritidsborgmester i København (V), og Lars Aslan Rasmussen, socialordfører for Socialdemokraterne på Københavns Rådhus.

Der var snak om hvorvidt dem der er berettiget til hjælp også skal have at vide HVOR meget hjælp de er blevet tildelt. Det mener f.eks. socialdemokraterne på Christiansborg ikke.

Jeg var lige ved at køre galt, da Lars Aslan Rasmussen så udtaler, at han godt mener at man kan få at vide hvor meget hjælp man har ret til. Læs lige hele udtalelsen her (jeg har genlyttet flere gange som podcast for at være sikker på at have det rigtigt):

“Jeg synes det er fint at man har nogle rettigheder og dem er man oplyst om. Der hvor det selvfølgelig ikke kan lade sig gøre, det anerkender jeg, det er når det er handicappede og psykisk syge, fordi de er ikke i stand til på samme måde som ældre mennesker at kontrollere om der nu har været den her hjælp.”

Spørg lige om jeg var rasende. En socialordfører – for socialdemokraterne – sidder og siger på landsdækkende radio at handicappede og psykisk syge ikke er i stand til at forstå at 10 minutter er 10 minutter og ikke 5 minutter! Så kan jeg sgu godt forstå at handicappede og psykisk syge har svært ved at få den hjælp de har brug for.

Men man oplever det jo gang på gang: Når man er handikappet og f.eks. sidder i kørestol, så bliver man behandlet som om man også er dum. Men jeg troede da at en socialordfører havde lidt mere forståelse for hvordan tingene hænger sammen!

Comments are closed.