Slut på Ellens ferie

Lørdag tog vi til Biersted – sådan lidt spontant. Vi stoppede i Arden på vejen, for at finde Kærlighed og kildevand. På vejen kørte vi indenom bageren i Arden – en Bavinchi. Det var en speciel oplevelse – altså bageren.

Jeg så deres menukort og bad om to pålægsburgere. Hun tog et brød, skar det over, stillede sig ved salatbuffeten og spurgte hvad jeg ville have i. Vi spiser lidt af hvert, svarede jeg, hvorefter hun vrissede, at jeg kunne få tre forskellige slags. Okay, tænker jeg, og vælger salat, tomat og peberfrugt. “Dressing?”, vrisser hun. “Den hvide, tak”, svarer jeg – der er jo ingen grund til at gå ned på hendes niveau, vel? Og så begynder hun ellers at pakke den ind. “Undskyld”, siger jeg, “men skal der ikke noget pålæg i?” “Nej, det har vi ikke i weekenden”, vrisser hun og pakker videre ind.

Så får jeg stoppet hende inden hun laver den næste bolle med salat og bestiller en stor gang salat i stedet for. Der er altså en time til lukketid på dette tidspunkt. Demonstrativt begynder hun at skrabe den sidste smule salat ud af bakken og tager en bøtte i skabet hun også skraber. “Så skal jeg vel til at snitte noget mere?”, vrisser hund. Nu gider jeg simpelthen ikke mere, så jeg beder hende bare om at tage noget af det andet der er der. Sjældent har jeg da oplevet SÅ uhøflig og sur ekspedient. Hvordan kan sådan en gimpe være ansat i et serviceerhverv? Så Bavinchi-bageren i Arden kan absolut IKKE anbefales.

Det kan cachen Kærlighed og kildevand til gengæld. Det var et rigtig hyggeligt sted og der var masser af hindbær, så Ellen var glad.

Efter aftensmaden og Ellens putning (incl. bad af både Ellen og mormor) fik vi en udfordring vi ikke kunne sige nej til: FDF Huset Torngården. Den har mor og far haft lidt bøvl med, så de synes vi skulle prøve om vi kunne finde den. Fuld af selvtillid kørte vi så til Aabybro med beskeden om at vi ville være hjemme om en halv time (der er 5 kilometer hver vej). I følge mor tog det 12 minutter fra vi kørte hjemmefra til hun fik en SMS om at den var fundet – den var jo lige til at gå til. Vi nåede to caches mere på vejen og var hjemme efter en halv time. :)

Og så nåede vi lige at hjælpe mor og far med at lægge deres første cache: Biersted Bakke. Det der med at tage koordinater og skrive cachebeskrivelse i HTML var ikke lige noget de var så modige med. :) Men vi fik sendt den til frigivelse omkring 2230 og så var det bare at væbne sig med tålmodighed. Jeg tror far var inde og tjekke computeren hvert femte minut – han var ikke så tålmodig. Men først søndag formiddag blev den frigivet!

Mens Ellen sov middagslur nåede vi lige tre caches mere – godt med bedsteforældre. :)

I dag skulle Ellen så tilbage i vuggestuen. Kåre ville rydde op i køkkenskabet og jeg skulle skrive hovedopgave. Men pludselig kom der en mail: Ny mystery i Randers. Og så måtte vi jo afsted – der var godt nok lidt fejl i opgaven/udregningen, men vi fik OK fra geotjekkeren og kom glade frem til en helt ny og blank logbog. Det var 22. gang vi kom først. :) Og når vi nu alligevel lige var i Randers tog vi tre mere. :)

Men nu hader min krop mig også!

2 Responses to “Slut på Ellens ferie”

 1. Jønne Says:

  Hej Trine! Det er sjovt at læse om jeres geocaching oplevelser syntes jeg – faktisk så sjovt at jeg er begyndt på det selv. Jeg havde godt nok en profil på geocaching.com som jeg oprettede for en del år siden da jeg hørte om det første gang , men har glemt både password og brugernavn så nu går jeg under navnet aroma61 og har nu fundet hele 7 stk. hvoraf de 6 er i arbejdstiden (nogle gange er der fordele ved at være chauffør) Jeg fandt ud af at min nye HTC telefon kunne bruges til geocaching og ja – så skulle det jo prøves. Jeg har stadig ca 1000 spørgsmål men jeg tror da at jeg har fat i de vigtigste ting indtil videre. Jeg beskrev det lidt på min egen blog mandag aften men har tirsdag også været aktiv i mine pauser både i Thy, Vest og sydjylland + Fyn . Jeg syntes det er skønt at komme ud i naturen og håber på mange gode oplevelser med geocaching.
  -JØNNE-

 2. Trine Says:

  Undskyld! Det er frygteligt vanedannende, det der geocaching! Fra nu af kommer du til at holde alle dine pauser efter hvor der er caches. :) Og du har da alle chancer for at komme rundt omkring i landet!

  Du er velkommen til at spørge mig – det kan jo være at jeg kan hjælpe. Men ellers har vi et glimrende forum: http://webfora.dk/geocaching – folk er altid venlige og klar til at hjælpe.

  Og så er der jo events – næste event er på lørdag ved Moesgaard i Århus – det bliver mest hygge og kage, men Henrik, som har arrangeret, har lovet at der også kommer et par nye caches. :)

  /Trine