Fødsel

Nej, bare rolig – jeg har ikke født endnu – der skulle gerne gå 2½-3 måneder mere.

Men jeg var ved lægen i går til 2. graviditetsundersøgelse. Jeg synes egentlig ikke der var nogen speciel grund til det. Det er 15 dage siden jeg blev tjekket i hoved og røv (bogstaveligt talt) på sygehuset og jeg skal på sygehuset og skannes igen om 12 dage, men på sygehuset sagde de, at de synes at jeg skulle tage ned til min egen læge. Og autoritetstro som jeg jo er så gjorde jeg selvfølgelig det.

Alt er som det skal være. Han målte blodtryk (120/80 som det plejer at være), tjekkede urinen (en smule protein, men det plejer at svinge lidt), mærkede på maven (livmoderens størrelse var passende) og insistede på at høre hjertelyd med doptoneren. Jeg mente ikke det var så nødvendigt – når den bette mosler rundt inde i maven, så slår hjertet nok også. :)

Jeg fik også en influenzavaccination – jeg var meget i tvivl. Havde jeg ikke været gravid havde jeg ikke engang overvejet det – jeg plejer absolut ikke at blive ramt. Men når der er risiko for for tidlig fødsel hvis man får influenza, så synes jeg det var meget rart. Og endnu mere vigtigt: Barnet er beskyttet af vaccinen det første stykke tid og da der har været problemer med truende for tidlig fødsel, så synes jeg det er vigtigt at barnet har så meget at stå imod med som overhovedet muligt.

Nå, men den fødsel jeg egentlig ville skrive om er kronprinsessens fødsel. Hun er sat til et par uger efter mig – det vil sige at hun har godt tre måneder tilbage.

Men hendes børn kan jo ikke “nøjes” med en jordemoder – der skal være to jordemødre og to læger (en klinikchef og en professor). Klinikchefen er allerede NU flyttet ind i en lejlighed på Riget, så han kan være klar i det øjeblik der sker noget. Mon han så også er fritaget for andet arbejde, så han hele tiden kan være 100% klar og ikke risikerer at være træt?

Stakkels læger (og klinikchefens familie), stakkels jordemødre og stakkels alle andre der skal føde på Riget.

Og egentlig også stakkels Mary – jeg er godt nok glad for at jeg ikke er født kongelig!


Mary kan føde allerede i år, TV2, 7. oktober 2010

Comments are closed.