Ekstra Bladets “journalistik”

Den anden dag havde EB en overskrift der indeholdt ordene “morderisk eneboer” – det var i sagen om det skuddræbte par i Odense. Det viser sig at han intet har med sagen at gøre – men EB havde dømt ham allerede inden nogen havde fundet ham. De har ændret overskriften på artiklen.

Men i dag er der endnu en god en i sagen om Amalie og Peter. “Peter fortryder og går i behandling” hedder overskriften. Meningen er at man skal tro at Peter har indrømmet vold og seksuelt misbrug af Amalie og er gået i behandling for at undgå at mishandle andre.

Virkeligheden, som det også er beskrevet i artiklen, er at Peter fortryder at være blevet en del af mediecirkusset og har sagt ja tak til at modtage psykologbehandling efter weekendens oplevelser og mediedækning.

Sandheden kommer nok vi nok aldrig til helt at kende – men mit bud er at Amalies medieliderlige mor har valgt at “ofre” Peter for at Amalie og dermed hende selv bliver mere kendte og får mere medietid.

Comments are closed.