Apotekers vejledning

I går skulle jeg på apoteket og hente noget antihistamin (piller mod allergi) til mig og Ellen. Så kravene var klare: Det skal bruges til en 3-årig og en ammende. Farmaceuten spurgte en kollega til råds og de blev enige om Clarity, fordi det ikke går i mælken. Ellen skal så bare have en halv pille.

Da jeg så kommer hjem og læser i indlægssedlen og produktresumeet på nettet, står der at det går i mælken og ikke kan bruges af ammende og at børn der vejer under 30 kilo skal have den flydende udgave i stedet for. Jeg havde endda sagt at Ellen vejer 18 kilo.

Hvorfor er det så at apoteket skal have monopol på medicinsalg? Deres argument er at de er uddannede til at give den korrekte vejledning, så der ikke sker fejlmedicinering og andre fejl. Men hvad hjælper det, når de ikke giver den korrekte vejledning?

Comments are closed.