Fra barsel til sygemelding

I går var min sidste dag på barsel og i dag skulle jeg så sygemelde mig. Jeg havde forudset noget af et cirkus og jeg blev ikke skuffet.

Først går jeg på jobnet.dk for at melde mig ledig og derefter syg. Kåre siger så at det vist ikke var helt rigtigt, for jeg skulle jo ikke melde mig almindelig ledig, men dimmitendledig. Nå, tænkte jeg, jeg må hellere ringe til a-kassen.

I a-kassen sagde de, at jeg havde gjort det hele helt forkert – jeg skulle bare ringe til kommunen, for der var jo ikke nogen grund til at de satte en sag igang, når jeg alligevel er langtidssyg.

Så ind på jobnet.dk og melde mig ikke-syg og ikke-ledig og så få fat på kommunen.

Men det er altså lettere sagt end gjort – for kommunen har lukket om onsdagen! Hvad pokker gør man så? Man skal jo gøre noget den første dag for ikke at miste dagpengeretten. Jeg prøvede at ringe til alle de interne numre jeg kunne finde i gamle mails – incl. ydelsesafdelingen – men ingen tog telefonen nogle steder.

Til sidst skrev jeg en opgivende mail til kommunens hovedadresse – om ikke andet, så kunne jeg da bevise at jeg havde forsøgt at gøre noget rettidigt.

Halvanden time senere ringede telefonen. Det var min gamle socialrådgiver fra barselstiden. Nu havde hun lige snakket med ydelseskontoret og det de skulle bruge var en DP200b fra a-kassen. Og så ville jeg få sygedagpenge og engang ville jeg også blive kaldt til samtale (så må vi se hvornår det bliver…)

Så tilbage til a-kassen – som lukker klokken 11 om onsdagen her om sommeren! Argh!!!

Så i morgen må jeg prøve at få fat i a-kassen igen og bede dem sende den blanket til kommunen.

Det er altså ikke nemt, når man får modstridende beskeder hele tiden og alle forsøger at få smurt problemet over på nogle andre! Men min gamle socialrådgiver – hun er altså både sød og hjælpsom – en skam jeg ikke kan beholde hende.

Comments are closed.