Demonstrationer i Frankrig

Som I sikkert har hørt, har der været massive demonstrationer i Frankrig i dag. Årsagen er de Villepins ansættelseslov, der giver mulighed for at ansætte franskmænd under 26 år på en toårig kontrakt. Men de franske studerende er vrede over, at arbejdsgiverne derefter kan opsige de unge uden varsel eller forklaring.

Og det kan jeg så sandelig godt forstå!

Hvor er vi henne, når man skal diskrimineres så groft på grund af sin alder? Argumentet er at der så vil komme flere unge i arbejde. Og det kan da også godt være, men hvordan vil arbejdsbetingelserne være for dem der kommer i arbejde? -Vil du ikke det? Jamen, så er du fyret! Ikke ligefrem noget godt arbejdsmiljø at skulle gå og være bange konstant. “Call that job satisfaction? ‘Cause I don’t!”

Så jeg håber det lykkes de mange demonstranter, at få de Villepin til at ændre loven igen.

Comments are closed.