Advarsel: Virus

På forhånd undskyld, hvis jeg træder nogen over tæerne med denne posting.

Hvornår lærer folk det? De får en mail/sms om at der er en farlig, farlig virus i omløb og opfordrer folk til straks at sende mailen videre til alle deres venner og bekendte. MAILEN ER VIRUSSEN! I øjeblikket er det noget med et postkort fra Hallmark, men de er set i mange andre varianter.

En person sender mailen til 20 andre. De sender den hver især til 20 af deres venner og bekendte, som også sender den videre til 20 personer. Nu har 8020 mennersker brugt et halvt minut på at læse mailen. Det svarer til en mands fuldtidsarbejde i to uger!

Så når du får sådan en mail, SLET DEN. Lad være med at sende den videre. Spar både dig selv og en masse andre for det tidsspilde.

Og står der i sådan en mail, at du skal slette en fil på din computer, så lad endelig være. Det er formentlig en vigtig fil computeren ikke virker uden. Og lad generelt være med at åbne noget du ikke ved hvad er. Ring hellere til afsenderen og spørg, hvis du er i tvivl.

2 Responses to “Advarsel: Virus”

 1. Dina Says:

  Uhhh du får mig til at glæde mig til at komme i gang med phd’en!

  Det er jo det samme spørgsmål jeg er interesseret i, dog ikke med virus-advarsler men med viral marketing og mennesker der gladeligt sender diverse reklamer videre med den ene hånd, mens de med den anden klynger sig til spamfiltre og popup-blockere.
  Lad mig endelig vide hvis du kommer nærmere et svar.

  /Dina

 2. Trine Says:

  Jeg er sikker på at en af grundene er, at det er så nemt at sende til alle i ens adressebog. En anden er at nogle mennesker er så autoritetstro og usikker over for en compter, at hvis det bare ser en lille smule realistisk ud, så bliver de bange. Og bange mennesker tænker ikke selv, men gør bare hvad de får besked på.

  Når det kommer til viral marketing er grunden nok bare at det er så nemt. “Hej, den var sjov, den skal fætter Brian også se. Nå, jeg sender den lige til alle sammen.” Man tænker ikke lige over hvor mange det egentlig er og at der sikkert kun er 1/20 der har lyst til at se den, hvad den så er.

  Gad vide egentlig, hvor mange der har sendt alt muligt l*rt videre til potentielle arbejdsgivere osv., og som har mistet et job på den bekostning?

  Og når du nu skriver spamfilter, så har jeg set en Google Ad for BullGuard med teksten: “Dansk antivirus gratis i 2 mdr. Sikert og nemt – download nu!” Stavefejlen er skrevet direkte af. Giver ikke just indtryk af et seriøst produkt, vel?