Bagemaskinen XBM3000

I går aftes fik jeg min nye bagemaskine hjem og den skulle naturligvis straks afprøves med en solsikkerbrødmelblanding fra Lidl:

Den ælter og ælter.

Den ælter og ælter.


Mere æltning.

Mere æltning.

Efter de første æltninger kan man tilsætte “fyld” af forskellig art. To af programmerne er ens, bortset fra at det ene bipper, når man kan tilsætte “fyld” og det andet er helt stille. Altså lige bortset fra at de fleste af XBM3000 er fejllavede, så de altid bipper. Det sætter lidt en begrænsning for hvor sjovt det er at sætte den til at bage natten over.

Så skal dejen hæve.

Så skal dejen hæve.


Halvvejs gennem bagningen.

Halvvejs gennem bagningen.

Læg mærke til hvor flot og hævet brødet er.

Så er brødet færdigt.

Så er brødet færdigt.

Desværre faldt brødet sammen de sidste minutter af bagetiden. Så det er ikke helt så pænt længere. Men man skal jo lige prøve sig frem.

Nybagt brød.

Nybagt brød.

Som man måske kan se på billedet er brødet noget klægt. Om det er på grund af sammenfaldningen eller fordi bagetiden er for kort ved jeg ikke, men mon ikke jeg lærer det lidt efter lidt.

I dag, brødet blev bagt i går aftes, er det kun lidt klægt omkring der hvor krogene har siddet, men ellers smager det fint. Så der skal bare eksperimenteres videre, på et tidspunkt er jeg sikker på at det lykkes mig at lave det perfekte brød. :) Og helt uden at ælte det mindste!

2 Responses to “Bagemaskinen XBM3000”

 1. Thomas Says:

  Man kan jo også bruge den til bare at ælte dejen, og så selv forme og bage brødet.

 2. René Says:

  Hej Trine

  Et godt tip er at sætte bagetiden ned til 2.30 time, så falder brødet ikke sammen. Du kan også tilsætte lidt mindre vand. ca. 25 ml. Fortsat god bagning!

  René
  bagemaskinen.dk